Mvogo wijst voorbeeld aan: “Hij heeft keepen naar een volgend level gebracht”

Foto: Mvogo wijst voorbeeld aan: “Hij heeft keepen naar een volgend level gebracht”

PSV-trainer Roger Schmidt haalde Yvon Mvogo verrassend op bij RB Leipzig, terwijl hij al Lars Unnerstall en Jeroen Zoet in zijn selectie had. De Zwitserse keeper kwam echter in beeld door zijn meevoetballende capaciteiten. Zijn grote inspiratie is Bayern München-doelman Manuel Neuer.

Mvogo kende een valse start in de Eredivisie met grote blunders tegen FC Groningen en FC Emmen. Inmiddels heeft de 26-jarige met Kameroense roots laten zien goed mee te kunnen voetballen. “Eerlijk gezegd heb ik daar zelf niet veel aandacht aan geschonken”, zegt Mvogo in een groot interview met Voetbal International. “Allereerst vind ik ook dat een doelman ballen tegen moet houden. Maar het spel heeft zich wél ontwikkeld en keepen is tegenwoordig meer dan dat. In het moderne voetbal moet een doelman ook goed in de grote ruimte achter de defensie kunnen spelen. Belangrijk kunnen zijn in de opbouw. Ik kan dat. Zo ben ik opgeleid, en ik vind het ook leuk.”

Mvogo staat regelmatig ver voor zijn eigen doel, soms zelfs wel dertig meter. “Ja, dat is wat er tegenwoordig wordt gevraagd”, stelt de goalie. “Ik zal mezelf nooit vergelijken met Manuel Neuer, maar ik denk wel dat hij het keepen een extra dimensie heeft gegeven. Vanaf het WK 2014 heeft Neuer het leven van heel veel doelmannen veranderd. Ik weet nog dat hij geregeld heel ver uit zijn doel kwam, om situaties voetballend op te lossen. Als een elfde veldspeler. Dat ik dacht: wow, dat is dus wat er nu wordt gevraagd in de top.

“Neuer heeft het keepen naar een volgend level gebracht. Door hoog te staan, kun je counters keren, kansen en doelpunten voorkomen. Ik hou van die stijl. Ik vind het leuk om te spelen en volgens mij is het ook heel leuk om naar te kijken. Moet het natuurlijk wel goed gaan, haha. Mijn stijl zal in elk geval niet veel veranderen”, sluit Mvogo af.

Heeft PSV er goed aan gegaan hem te halen?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie