TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV willen stunten, Schöne vertrekt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV willen stunten, Schöne vertrekt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

Sergiño Dest wordt vrijdag officieel gepresenteerd bij FC Barcelona, maar de rechtsback kreeg woensdag al zijn eerste shirt in zijn handen gedrukt. Uit het rugnummer dat hij krijgt spreekt veel vertrouwen. De Telegraaf schrijft namelijk: “Nadat de Nederlander medisch werd gekeurd, overhandigde de club hem woensdagmiddag al zijn nieuwe blaugrana-tricot. Achterop prijkt een grote 2, het nummer waarmee hiervoor de naar The Wolves vertrokken rechtsachter Nelson Semedo speelde.”

PSV haalde met Eran Zahavi al een 33-jarige goalgetter in huis, maar ondertussen kijkt directeur John de Jong ook alvast naar jonge talenten die in de toekomst net zo veel goals willen gaan maken als de Israëliër. Zo is nu Daniel Labila van Paris Saint-Germain in beeld. Volgens RMC Sport sprak PSV zelfs al met de zeventienjarige dribbelaar met Franse en Congolese roots. Het jeugdcontract van Labila in de hoofdstad loopt nog maar één jaar door, dus hij zal erg goedkoop op te pikken zijn.

Sean Klaiber staat op het punt om FC Utrecht te verruilen voor Ajax en dus moeten de Domstedelingen op zoek naar een nieuwe rechtsback. Volgens De Telegraaf is de opvolger van Klaiber al geïdentificeerd: Glenn Bijl.

Ajax haalde al de nodige versterkingen naar Amsterdam en Sean Klaiber komt daar op korte termijn bij. Ook van Davy Klaassen wordt nog werk gemaakt, maar Marc Overmars wil naar verluidt nóg meer. Tuttosport weet namelijk te melden dat Berat Djimsiti op het verlanglijstje van Ajax staat. De 27-jarige centrale verdediger is een sterkhouder van Atalanta Bergamo en wordt bovendien ook door AC Milan begeerd.

[b]Buitenland:[/b]

Een jaar geleden kocht Genoa nog Lasse Schöne weg bij Ajax, maar na een sterke sterk verloor de Deen uiteindelijk zijn basisplaats. Deze zomer lijkt hij definitief op een zijspoor gezet te zijn. De nieuwe trainer van Genoa heeft namelijk een heel leger aan centrale middenvelders meegenomen naar de club, waardoor de rol van Schöne uitgespeeld is. Volgens BT.dk is de routinier nu in gesprek met FC Kopenhagen. Sterker nog: er moet alleen nog een akkoord gevonden worden over het aantal jaren van het contract, weet het Deense medium.


Moet Ajax Schöne terughalen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1539+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:52
68+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
7+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
51+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
11+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
51+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
48+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
30+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
150+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
29+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
92+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1439+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1301+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
118+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1022+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1822+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
773+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
661+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
674+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
412+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
112+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie