Bijdrage Van de Beek in bekeroverwinning tegen Veltman

Manchester United heeft de kwartfinale van de League Cup bereikt. Met Van de Beek in de basis zegevierde de grootmacht bij het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman.

Zowel Van de Beek als Veltman kwamen deze zomer over van Ajax. In hun eerste Engelse maanden veroverende beide nog geen basisplaats in de Premier League en mogen ze het vooral laten zien in het bekertoernooi. Afgelopen weekend stond hetzelfde affiche op de rol: toen wisten The Mancunians tegen de verhouding in de drie punten te pakken (2-3). Woensdagavond hadden de United-reserves minder moeite met de tegenstander.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar wisten de bezoekers te scoren. Net voor rust kopte Scott McTominay raak uit een vrije trap van Juan Mata. De Spanjaard besliste een kwartier voor tijd het duel, met dank aan Van de Beek. De Oranje-international werd bediend door Fred en legde de bal fraai met de hak neer voor Mata. Het slotakkord kwam van invaller Paul Pogba: 0-3.

Scoreverloop: 0-1 (44′) McTominay 0-2 (73′) Mata 0-3 (80′) Pogba