TRANSFERUURTJE: Klaassen-antwoord, Koeman-verzoek, Feyenoord-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Klaassen-antwoord, Koeman-verzoek, Feyenoord-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De transfer van Sean Klaiber van de Galgenwaard van FC Utrecht naar de Johan Cruijff ArenA van Ajax wordt binnenkort officieel bekendgemaakt. De beide partijen hebben elkaar namelijk gevonden in een transfersom van bijna 7 miljoen euro. De Telegraaf schrijft op de woensdagochtend: “Sean Klaiber (26) speelt dit seizoen voor Ajax. De Amsterdammers bereikten dinsdagavond laat mondeling overeenstemming met FC Utrecht over de transfersom van de rechtsback, die nog tot de zomer van 2022 een contract had. Vandaag wordt het papierwerk in orde gemaakt en rondt Klaiber zelf de gesprekken af over de persoonlijke voorwaarden. Ajax was na het vertrek van Sergiño Dest (19) op zoek naar een stand-in voor eerste rechtsback Noussair Mazraoui.” De krant vervolgt: “Ajax tast diep in de buidel voor Klaiber, die bijna 5 miljoen euro kost. Het bedrag, dat werd opgestuwd door de belangstelling van Parma, kan door bonussen en een percentage doorverkoop oplopen tot bijna 7 miljoen euro.

Sean Klaiber maakt de overstap van FC Utrecht naar Ajax en het ziet ernaar uit dat hij binnenkort gevolgd zal worden door Davy Klaassen (Werder Bremen). Volgens De Telegraaf voelt de middenvelder namelijk veel voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. Journalist Mike Verweij van de genoemde krant meldt via Twitter: “Ajax is nog steeds in gesprek met Werder. Persoonlijk komt Davy Klaassen er wel uit (met de Amsterdammers, red.). Wil graag terug.”Het is inmiddels wel algemeen bekend dat Gyrano Kerk van FC Utrecht een ontzettend populaire speler is op de transfermarkt. Maar de aanstaande deal tussen de Domstedelingen en Ajax, waarbij Sean Klaiber naar de ArenA vertrekt, is slecht nieuws voor de aanvaller. De Telegraaf schrijft namelijk op woensdag: “De overstap van Ten Hag naar Ajax heeft FC Utrecht financieel geen windeieren gelegd. Eerder betaalde Ajax al een afkoopsom voor de trainer en voor Zakaria Labyad (7 miljoen euro). De bonusmiljoenen voor Klaiber bieden FC Utrecht bovendien de ruimte om in de onderhandelingen over Gyrano Kerk vast te houden aan de vraagprijs van 10 miljoen euro. Maar liefst vier clubs dingen naar zijn hand: Leeds United, Cagliari, Hellas Verona en Fiorentina.”

Eigenlijk was het de bedoeling dat Nicolai Jörgensen zou spelen tegen ADO Den Haag, maar de Deen raakte geblesseerd tijdens de warming-up en werd vervangen door Róbert Bozeník, die echter niet echt potten kon breken. Naar verluidt is Feyenoord al in gesprek over een nieuwe transfer. Er wordt mogelijk een spits aan de selectie toegevoegd en volgens SportExpressen is er al een dialoog gaande met het Zweedse AIK Solna over de komst van de achttienjarige aanvaller Paulos Abraham. Feyenoord was een paar maanden geleden al geïnteresseerd in de jongeling, maar toen koos hij voor een transfer van Brommapojkarna (een club die uitkomt op het derde niveau) naar zijn huidige werkgever. Volgens het bovengenoemde medium zijn de Rotterdammers de verrichtingen van Abraham in de Allsvenskan en heeft Arnesen navraag gedaan naar de vraagprijs die men bij Solna hanteert voor het talent. Feyenoord heeft dus nog geen bod uitgebracht, maar zou wel overwegen om dat snel te doen.

Buitenland:

FC Barcelona neemt Sergiño Dest over van Ajax voor maximaal 25 miljoen euro, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens de grote Spaanse kranten heeft oefenmeester Ronald Koeman om één laatste deal gevraagd bij het bestuur van de Catalanen. De Zaandammer is volgens het medium Sport het kantoortje van voorzitter Josep Maria Bartomeu binnengestapt met de boodschap: de komst van Memphis Depay zou de kers op de taart zijn. Het is ook alleszins waarschijnlijk dat de Oranje-sterkhouder naar het Camp Nou-stadion vertrekt, want zijn werkgever Olympique Lyon stelt zich best soepel op. De Fransen willen voor aankomende vrijdag duidelijk hebben over de toekomst van hun aanvoerder, maar dat is niet meer of minder dan logisch te noemen. Gisteren konden we echter in L’Équipe lezen dat voorzitter Jean-Michel Aulas bereid is om korting te verschaffen op Memphis. De voormalige speler van PSV en Manchester United zou ook op te halen zijn voor minder dan 25 miljoen euro… en dat lijkt een fooi voor iemand met zijn kwaliteiten.

Er gaat nog wel wat gebeuren in de laatste week van de transferwindow, volgens vrijwel alle Engelse media staat Manchester United namelijk op het punt om een monsterbod uit te brengen van méér dan 100 miljoen euro… De Red Devils haalden eerder Donny van de Beek op bij Ajax voor maximaal 44 miljoen euro, maar daar is het vooralsnog bij gebleven. Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer hoopt echter op een last-minute versterking en heeft inmiddels te horen gekregen dat hij en CEO Ed Woodward op één lijn zitten. Eerder bracht United een bod uit van 100 miljoen euro voor de diensten van Jadon Sancho, maar dat verwees Borussia Dortmund naar de prullenmand. De Premier League-grootmacht weigert echter op te geven en komt volgens allerlei media, waaronder bijvoorbeeld Sky Sports, deze week nog met een verbeterde aanbieding.

Vind jij Klaiber een goede aanwinst voor Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie