Tottenham elimineert Chelsea vanaf elf meter

Tottenham Hotspur is door naar de kwartfinale van de de Carabao Cup, beter bekend als de League Cup. Na een late gelijkmaker in de reguliere speeltijd (1-1) bleek een penaltyserie voldoende om Chelsea uit te schakelen.

In de negentiende minuut nam Chelsea de leiding in deze Londense derby. Tottenham verspeelde de bal op eigen helft, waarna Sergio Reguillon zich randje strafschopgebied kinderlijk eenvoudig liet uitspelen. Timo Werner kon daardoor vrij aangespeeld worden en de Duitse zomeraankoop schoot de 0-1 binnen.

Tottenham ging op jacht naar de gelijkmaker. Doelman Édouard Mendy wist deze meermaals te voorkomen, maar in de slotfase was het dan tóch raak voor de thuisclub. Reguillon liet zich in offensief opzicht gelden en Erik Lamela profiteerde dankbaar: 1-1.

De treffer van Lamela zorgde voor een strafschoppenserie in het stadion van Tottenham. Beide clubs benutten de eerste vier strafschoppen. Tottenham benutte ook de vijfde, waar Mason Mount namens Chelsea faalde.

Scoreverloop: 0-1 (19′) Timo Werner, 1-1 (84′) Erik Lamela