TRANSFERUURTJE: Ajax-deals, Koeman-fortuin, Ihattaren-shock

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-deals, Koeman-fortuin, Ihattaren-shock

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het gaat opeens snel: gisteren meldde De Telegraaf dat Ajax Davy Klaassen wilde hebben en vandaag weet BILD te vertellen dat de Amsterdammers ook daadwerkelijk een bod hebben uitgebracht bij Werder Bremen, de werkgever van de middenvelder. RTL Nieuws schrijft op dinsdagochtend: “Ajax gaat serieus werk maken van de terugkeer van Davy Klaassen. De Amsterdammers hebben zich inmiddels officieel gemeld bij Werder Bremen, dat ook open zou staan voor een verkoop. Werder Bremen zit financieel in zwaar weer en zou daarom willen nadenken over een verkoop van Klaassen. Ajax zou volgens BILD een bedrag van 12 miljoen euro willen neerleggen voor Klaassen, die nog een contract heeft tot medio 2022.”

Ook Sean Klaiber van FC Utrecht moet naar Amsterdam komen. Voetbal International: “Onlangs gaf Erik ten Hag al aan dat Ajax zich zou begeven op de transfermarkt als Sergiño Dest zou vertrekken. De talentvolle vleugelverdediger tekent deze week een contract bij Barcelona, waardoor de Amsterdammers willen doorpakken. Maandag meldde Ajax zich bij FC Utrecht om de interesse in Sean Klaiber kenbaar te maken.”

PSV presenteerde gisteren Ibrahim Sangaré: de Eindhovenaren hebben de middenvelder voor 9 miljoen euro overgenomen van Toulouse. Nu verwacht technisch manager John de Jong geen grote aankopen meer te doen, maar er zou nog wel wat kunnen gebeuren in het Philips Stadion. Het Eindhovens Dagblad onthult namelijk op dinsdagochtend: “Bekend is dat PSV afgelopen zomer wensen had om nog een middenvelder en verdediger aan de selectie toe te voegen. Die middenvelder is Sangaré geworden. Het is zeker niet uitgesloten dat er nog een of meer nieuwelingen komen, misschien op huurbasis.” De krant legt uit: “De Jong houdt de komende week naar eigen zeggen ‘oren en ogen open’. De transfermarkt sluit over zeven dagen en PSV heeft in aantallen nog geen heel brede selectie. Vooral achterin is de spoeling tamelijk dun en wordt nog gekeken of er bijvoorbeeld een back achter Denzel Dumfries en Philipp Max aan te trekken is, zei coach Roger Schmidt eerder. Met Sangaré verwacht De Jong een atletische speler aan de selectie te hebben toegevoegd die past bij het profiel dat PSV voor ogen had.”


De wisselwerking tussen Mohamed Ihattaren en Roger Schmidt is op dit moment allesbehalve goed. De nieuwe PSV-trainer pakte de sterspeler al een paar keer hard aan en mogelijk resulteert dat in een breuk. Franse media speculeren over een transfer naar Stade Rennes. De Franse topclub wil binnen een week nog versterking toevoegen aan de selectie en denkt daarbij aan Ihattaren. Rennes is zeer gecharmeerd van de middenvelder annex buitenspeler en is op de hoogte van diens problemen met Schmidt. Volgens Footmercato houdt men er rekening mee dat Ihattaren door de Duitse trainer naar de uitgang verdwijnt. PSV zal dat niet zomaar toestaan, dus er zal een fors bedrag op tafel moeten komen. Het medium noemt een transfersom van ‘op z’n minst 20 miljoen euro’, maar waarschijnlijk ligt dat bedrag hoger.

Buitenland:

Het is algemeen bekend dat FC Barcelona zich in een ontzettend benarde situatie bevindt. De Catalanen moeten verkopen om te kunnen kopen, maar dat had helemaal niet het geval hoeven zijn. Onlangs kreeg de grootmacht namelijk een hallucinant bod binnen. De grote Spaanse media onthullen vandaag dat Manchester United een openingsbod van maar liefst 150 miljoen euro in het Camp Nou-stadion neerlegde voor supertalent Ansu Fati. De clubleiding van Barça wees naar de contractueel vastgestelde afkoopsom van 170 miljoen euro en zelfs die megasom wilden de Red Devils best op tafel leggen. De werkgever van Donny van de Beek kwam echter net te laat, want oefenmeester Ronald Koeman hevelde Fati over naar de A-selectie, waardoor hij nu 400 miljoen euro kost. Bovendien zou de oud-bondscoach van het Nederlands elftal helemaal niets voelen voor een vertrek van zin toekomstige sterspeler.

Het is wel duidelijk dat oefenmeester Ronald Koeman Memphis Depay graag naar FC Barcelona wil halen, maar als hij echt spijkers met koppen wil slaan dan moet hij snel zijn. Olympique Lyon wil namelijk weten waar het precies aan toe is. De Oranje-sterspeler heeft een aflopend contract bij zijn werkgever, waardoor die niet helemaal onwelwillend tegenover een verkoop staat. En de vraagprijs van 30 miljoen euro is alleszins redelijk te noemen, maar in Catalonië kampen ze met enorme financiële problemen. Toch kan Barça het zich niet veroorloven om te treuzelen, want voorzitter Jean-Michel Aulas van Lyon geeft de grootmacht een ultimatum in gesprek met Téléfoot: “Ik geloof dat we de spelers gaan vertellen dat als het vrijdag niet is afgerond, ze niet zullen vertrekken.”

170 miljoen voor Fati…

  • Had ik geaccepteerd
  • Had ik ook geweigerd
292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:11
0+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
17:00
15+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
16:48
35+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
18+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
44+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
358+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
24+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
335+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
102+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
258+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
14:22
103+
Hélène Hendriks reageert op harde kritiek
14:07
214+
‘Robin van Persie nadert akkoord met Eredivisionist’
13:50
124+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2465+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
125+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
451+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
130+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
261+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
797+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
3657+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie