TRANSFERUURTJE: Ajax stunt én helpt Barça, Feyenoord bang

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax stunt én helpt Barça, Feyenoord bang

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Sergiño Dest transfereert voor maximaal 25 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona, maar de Amsterdammers stellen zich ontzettend coulant op wat betreft de betalingsregeling. In 2020 ontvangt de Eredivisie-topclub slechts een ‘symbolisch’ bedrag. De Telegraaf schrijft op maandagochtend over de deal: “De zucht van verlichting die Sergiño Dest (19) zaterdagavond slaakte, moet bijna in Barcelona te horen zijn geweest. De verdediger kreeg na zijn korte invalbeurt tegen Vitesse (2-1) te horen dat er met FC Barcelona overeenstemming is bereikt over zijn transfersom. En dus heeft hij permissie om maandag of dinsdag naar Spanje te vliegen en te onderhandelen over een meerjarig contract. Ajax incasseert naar verluidt een bedrag van rond de 20 miljoen euro, dat door bonussen nog kan oplopen.” Volgens verschillende Spaanse media hoeft Barça echter pas later over de brug te komen met de transfersom. De Catalanen kampen met financiële problemen van heb ik jou daar en directeur voetbalzaken Marc Overmars was klaarblijkelijk bereid om mee te denken. Er is een betalingsregeling afgesproken waarbij Ajax aanvankelijk een symbolisch bedrag ontvangt, en de rest pas in 2021.

Het is algemeen bekend dat Ajax nog op zoek is naar een nieuwe vleugelverdediger, omdat Sergiño Dest naar FC Barcelona verhuist en Nicolás Tagliafico op een mooie transfer hoopt. Misschien gaan de Amsterdammers wel aan de haal met een héle dure klant. Volgens The Athletic wil directeur voetbalzaken Marc Overmars namelijk stunten door Ryan Sessegnon over te nemen van Tottenham Hotspur. De Londenaren betaalden niet zo heel lang geleden liefst 27 miljoen euro voor deze speler aan Fulham, maar in het Tottenham Hotspur Stadium maakt hij niet al te veel speelminuten. Ajax zou hem nu op huurbasis in willen lijven mét een optie tot koop. Ook Brighton & Hove Albion, Southampton, Leeds United en Hertha BSC hebben belangstelling, dus het is absoluut geen zekerheidje dat Sessegnon daadwerkelijk naar de Johan Cruijff ArenA komt.Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Steven Berghuis voor het einde van de transferperiode nog bij Feyenoord vertrekt. Volgens De Telegraaf zijn er namelijk Italiaanse en Duitse clubs die overwegen om een miljoenenbod uit te brengen… Daarom móét oefenmeester Dick Advocaat wel rekening houden met een uittocht van zijn sterspeler… “Hij was afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie en is dat op dit moment opnieuw. Met vier doelpunten in drie wedstrijden haalt hij goede cijfers en is het begrijpelijk dat er Duitse en Italiaanse clubs zijn die overwegen om in de laatste week nog een bod op hem te doen.” De krant vervolgt: “Berghuis moet dan besluiten of hij bij die clubs gelukkiger denkt te worden dan bij Feyenoord en of die clubs ook bereid zijn om hem financieel zoveel te bieden dat het opeens interessanter is om midden in de coronacrisis naar het buitenland te verhuizen. De aanvaller is de best verdienende speler van Feyenoord en de club heeft met een salaris van bijna 2 miljoen euro vorig seizoen alles in het werk gesteld om hem nog een jaar te behouden.”

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook bevestigd: Ibrahim Sangaré maakt de overstap van het Franse Toulouse naar het Philips Stadion van PSV. Dat maken de Eindhovenaren op maandagmorgen bekend via de officiële kanalen. PSV schrijft: “PSV heeft Ibrahim Sangaré (22) aangetrokken van het Franse Toulouse. De Ivoriaanse middenvelder tekent in Eindhoven een contract voor vijf seizoenen.” Technisch manager John de Jong reageert: “Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld. Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde voor onze selectie.” De beleidsbepaler vervolgt: “Sangaré is een speler met veel aansprekende kenmerken, die al op jonge leeftijd debuteerde in een topcompetitie. Zulke jongens kunnen op den duur interessant worden voor PSV en daarom volgen we ze intensief. Nu ontstond – ook door de degradatie van Toulouse – het juiste moment om toe te slaan. Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt.”

Door de komst van Toulouse-middenvelder Ibrahim Sangaré is Jorrit Hendrix al helemaal overbodig geworden bij PSV. De Eindhovenaren willen de middenvelder maar al te graag lozen voor een mooi miljoenenbedrag, maar dan moet er wel een club zijn die dit wil betalen. De Telegraaf schrijft op maandagochtend over Hendrix: “Vrijdag op de persconferentie gaf Roger Schmidt aan dat hij een dag eerder tegen NS Mura op de tribune zat, omdat hij met zijn hoofd wellicht al bij een transfer en mogelijke onderhandelingen zou zitten. Maar de situatie rond Hendrix, voor wie het Italiaanse Spezia op de achtergrond nog interesse heeft, is lang niet zo ‘heet’ als hij deed vermoeden.” De krant gaat verder: “Hendrix is ook altijd betiteld als een speler waar trainers van op aan kunnen, in zeventien jaar PSV. PSV wil de middenvelder verkopen en wees de eerdere huurinteresse van Spezia daarom af. De vraagprijs lag tussen de 2 en 3 miljoen euro, maar dat lijkt lastig te verlangen voor een speler met nog een jaartje contract.”


De kans is levensgroot dat Gyrano Kerk binnenkort een mooie transfer maakt, maar desondanks kwam de aanvaller ‘gewoon’ voor FC Utrecht in actie tegen RKC Waalwijk én maakte hij een doelpunt. Hij wilde dan ook per se spelen. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij: “Ik vind het overdreven om nu niet te gaan spelen. Je houdt toch van voetbal. Dan wil je toch gewoon spelen. Waarom zou ik nu ineens blessuregevoelig zijn?” Kerk kan naar Italië (Cagliari, Hellas Verona) en Engeland (Leeds United). Welk land past het beste bij zijn stijl? “Ik heb er nooit gevoetbald, dus ik weet niet precies hoe het er is. Als het zover komt, ga ik het ervaren.”


Buitenland:


De transfer zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is hij dan ook daadwerkelijk officieel bekrachtigd: Rúben Dias vertrekt voor een vast bedrag van 68 miljoen euro en maximaal 3,6 miljoen euro aan bonussen van SL Benfica naar Manchester City. Voetbal International schrijft over de deal: “Manchester City gaat zich versterken met Rúben Dias. Benfica meldt dat het een akkoord heeft bereikt met de Engelse club over een transfersom van 68 miljoen euro, plus een bonus van 3,6 miljoen. Bij manager Pep Guardiola is er de hoop dat daarmee eindelijk het gat in de defensie goed is opgevuld.” Eerder haalden de Citizens Nathan Aké al naar het Etihad Stadium… “Maar de Oranje-international geldt als linkspoot meer als een alternatief voor Laporte. Bij de 2-5 nederlaag tegen Leicester werd nog pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar de achterste linie is. Met name Kyle Walker en García hadden geen antwoord op de acties van Jamie Vardy. Dias moet helpen de defensie te verstevigen. Dat City opnieuw de buidel moet trekken voor een verdediger is pijnlijk, de afgelopen jaren gaf de Engelse club honderden miljoenen uit om de achterste linie te versterken.”

Moet Ajax Sessegnon halen?

  • Ja
  • Nee
236+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:30
4+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
23+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
159+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
76+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
93+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
338+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
36+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
79+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
25+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
80+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
78+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
44+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
176+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
123+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9611+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1514+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1510+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
127+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1433+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie