NAC verslaat Jong PSV in Breda ondanks nieuwe penaltykiller

NAC Breda heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie veroverd door een 2-1 zege op Jong PSV. Het was flink billenknijpen voor trainer Maurice Steijn en zijn mannen, maar de drie punten werden nipt uit het vuur gesleept.

In het Rat Verlegh Stadion pakten de talenten van PSV nog wel de voorsprong via Nigel Thomas, maar al drie minuten later stond het weer 1-1 via Moreno Rutten. Even later faalde Huseyin Dogan hopeloos vanaf elf meter door een penalty beroerd in te schieten, in de handen van de debuterende Jong PSV-goalie Vincent Müller. De 20-jarige Duitser kwam vorige week nog over van Wurzburger Kickers maar wist behoudens de gekeerde pingel geen al te beste indruk te maken bij zijn eerste optreden in Nederland.

Toch kon ook Müller niet voorkomen dat NAC er met de volle buit vandoor ging. Twintig minuten voor tijd besliste Lewis Fiorini namelijk de eindstand op 2-1. Daardoor staat NAC nu met 15 punten uit de eerste 5 wedstrijden bovenaan op de ranglijst. Almere City volgt op twee punten achterstand.

Scoreverloop: 0-1 (05′) Nigel Thomas, 1-1 (08′) Moreno Rutten, 2-1 (69′) Lewis Fiorini

Gaat NAC eerste worden in de KKD dit seizoen?