De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Een druk programma!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Een druk programma!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Dit weekend heeft de zon plaatsgemaakt voor regen, maar daar hebben we niet zoveel problemen mee. Op de beeldbuis is namelijk genoeg voetbalplezier te vinden .



Zaterdag 26 september



Op de zaterdag is het plezier alom te vinden. Vroeg in de middag krijgen we namelijk al veel voetbalplezier voorgeschoteld. Uiteindelijk loopt het plezier, zowel in binnen- als buitenland, tot diep in de avond door en dus delen we de de beste voetbaluitzendingen van dit weekend voor de verandering een keer op. 



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 26 september hieronder:


18.45 uur op FOX Sports 2: Fortuna Sittard – AZ, 20.00 uur op FOX Sports 1: sc Heerenveen – VVV-Venlo, 21.00 uur op FOX Sports 2: Ajax – Vitesse


In de Eredivisie staan er voor zaterdag drie toffe wedstrijden op het programma. De avond trappen we af met Fortuna Sittard dat het in eigen huis opneemt tegen AZ. De club uit Alkmaar is dit jaar op jacht naar de titel nadat de jacht vorig seizoen door het coronavirus vroegtijdig gestaakt moest worden. Met nog geen winst onder de riem wordt het tijd dat er punten verzameld worden, dus de ploeg van coach Arne Slot zal hier vol op inzetten.



Een paar uur later zullen ook Heerenveen en Venlo aantreden in een titanenstrijd. De huidige koploper uit het hoge Noorden maakt een uitstekende seizoensstart mee en zal die tegen Venlo gewoon willen doorzetten. De Venlonaren hopen daarentegen om de vier punten die tot nu toe behaald zijn uit te breiden met nog eens drie punten. 



De laatste wedstrijd in de Eredivisie op deze zaterdagavond wordt gespeeld tussen Ajax en Vitesse. Deze altijd lastige wedstrijd voor de Amsterdammers wordt in de Arena gespeeld, wat voor Ajax toch altijd een extra steuntje in de rug is. Of Sergiño Dest mee zal doen is de grote vraag van de avond gezien hij afgelopen week veelvuldig gelinkt werd aan FC Barcelona én Bayern München voor een transfer. 




Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 26 september hieronder:

13.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Brighton & Hove Albion – Manchester United, 15.25 uur op FOX Sports 3: FC Augsburg – Borussia Dortmund, 18.05 uur op Ziggo Sport: West Bromwich Albion – Chelsea, 20.35 uur op Ziggo Sport: Real Betis – Real Madrid, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Internazionale – Fiorentina

Ook in het buitenland wordt op zaterdag gestreden. Als eerste zal de nieuwe ploeg van Donny van de Beek het veld betreden: Manchester United speelt uit tegen Brighton & Hove Albion. Later op de dag is er nog een Premier League-wedstrijd die je niet wilt missen, want ook de club van Hakim Ziyech speelt op zaterdag. Chelsea speelt tevens een uitwedstrijd, maar dan wel tegen West Bromwich Albion.  



Gedurende de dag worden er in Italië, Duitsland en Spanje tevens mooie wedstrijden gespeeld. Kort voor half vier treedt Borussia Dortmund namelijk aan tegen FC Augsburg. Hier hopen we weer magistrale momenten met Haaland te beleven, net als dat we later op de avond in Spanje hopen op spektakel van Real Madrid. De Koninklijke speelt uit tegen Real Betis.



Als laatste is er ook nog de verliezend Europa League-finalist, Internazionale. De club van Stefan de Vrij moet het iets na half negen opnemen tegen Fiorentina. Hopelijk valt er deze keer meer plezier te beleven dan in de wedstrijd eerder dit jaar. Die ging namelijk onbeslist voorbij met een doelpuntloos 0-0.




Zondag 27 september



Na een druk programma op de zaterdag staat ook de zondag volgeladen met voetbal. Wederom wordt er gestreden om belangrijke punten in de seizoensopening van de verschillende competities. 



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 26 september hieronder:


12.15 uur op FOX Sports 2: Feyenoord – ADO Den Haag, 14.30 uur op FOX Sports 1: FC Utrecht – RKC Waalwijk, 16.45 uur op FOX Sports 2: Heracles Almelo – PSV

Vroeg in de middag start het Nederlandse voetbal met niet één, maar twee wedstrijden. Vanaf 12.15 uur rolt de bal namelijk in zowel De Vijverberg als de Kuip. Toch is slechts één van de twee wedstrijden een Eredivisie-pot, namelijk Feyenoord tegen ADO Den Haag. Wie toch liever de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd kijkt, kan inschakelen voor De Graafschap die het tegen N.E.C. opneemt.



Zodra in Rotterdam de uitslag bekend is, staat de volgende wedstrijd al weer klaar in de startblokken. FC Utrecht wil na een gelijkspel tegen AZ wel wat meer punten verdienen tegen RKC Waalwijk. Logisch natuurlijk, want RKC staat na twee wedstrijden nog puntloos onderaan de ranglijst. Hetzelfde zal niet gelden voor de laatste Eredivisie-wedstrijd van de dag. PSV en Heracles hebben beide al punten verdiend. De vraag is of PSV zijn goede lijn door kan zetten en ook haar derde wedstrijd dit seizoen kan winnen door uit in Almelo Heracles te verslaan.







Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 26 september hieronder:


14.50 uur op Ziggo Sport Docu: Tottenham Hotspur – Newcastle United, 14.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Atlético Madrid – Granada CF, 17.00 uur op Ziggo Sport: Manchester City – Leicester City, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: AS Roma – Juventus, 20.55 uur op Ziggo Sport: FC Barcelona – Villarreal CF


Buiten het Nederlandse voetbal om zijn er ook op de buitenlandse velden verschillende wedstrijden die de moeite meer dan waard zijn. Zo nemen Tottenham Hotspur en Newcastle United het tegen elkaar op. Het is een klein voorproefje voor de leuke middag die in de Premier League te wachten staat, want ook Manchester City en Leicester City spelen tegen elkaar.



Atlético Madrid mag een paar minuten na Tottenham overigens ook aantreden op het veld. Verschil is wel dat Atlético in de La Liga speelt en het daar opneemt tegen Granada CF. In de Spaanse competitie komt het nieuwe FC Barcelona van Ronald Koeman laat in de avond ook in actie. Frenkie de Jong en Lionel Messi moeten Villarreal zien te kloppen. 



Als laatste is er ook nog het team van Messi’s grootste rivaal, Cristiano Ronaldo dat in actie komt. In de Serie A neemt Juventus het op tegen AS Roma. Hoewel Matthijs de Ligt het veld nog niet zal betreden, kunnen we wel Nederlandse voetballers op het veld verwachten. Justin Kluivert heeft Roma nog altijd niet verlaten en staat misschien wel in de basis…

Tof weekend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet echt
11+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie