Steven Berghuis kost regelrecht bizar bedrag

Foto: Steven Berghuis kost regelrecht bizar bedrag

Een jaartje geleden stond Steven Berghuis in de concrete belangstelling van PSV en ging Feyenoord heel erg ver om hem in De Kuip te houden. Ietsjes té ver misschien wel, want de aanvaller is nu op te halen voor een absolute bodemprijs.

Het Algemeen Dagblad blikt op zaterdagochtend terug: “Met een gelikte fotoshop bracht Feyenoord een jaar geleden via sociale media het nieuws naar buiten. Het was 4 augustus en Steven Berghuis stond lachend strak in het pak met zijn armen gespreid voor een zaal vol mensen. Het hoofd van Berghuis was op dat van acteur Leonardo DiCaprio geplakt. Precies zoals in The Wolf of Wall Street, de ongekend populaire film van Martin Scorsese uit 2013. I am not leaving, stond er onder het bericht dat een paar uur voor de openingswedstrijd van Feyenoord tegen Sparta de wereld in werd geslingerd. En #Berghuis2022. De interesse van PSV was definitief afgewimpeld.”

De krant gaat verder: “Dat kostte wel tijd en vooral geld. Sjaak Troost en Toon van Bodegom, die in die fase het technische beleid van Feyenoord stevig in handen hadden, krikten het jaarsalaris van de international op naar 1,9 miljoen euro en verplichtten Feyenoord ook nog eens om om de tafel te gaan zitten met elke club die bereid is om meer dan 8 miljoen euro voor hem neer te tellen. Een schijntje van de huidige marktwaarde van de speler.”

Nu zit men in De Kuip met de handen in het haar: “Clubs hebben nog iets meer dan een week de tijd om Berghuis voor dat bedrag weg te halen uit de Kuip. De topscorer van de eredivisie én beste speler van Feyenoord is dus voor minder in te lijven dan het bedrag dat Lille neertelde voor Sven Botman, een speler van Ajax die geen minuut in het eerste elftal voetbalde. Het is nauwelijks voor te stellen.”

Bizar weinig?

  • Zeg dat wel
  • Vind ik niet
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie