TRANSFERUURTJE: Ajax afgewezen, Donny-fout, Feyenoord-doelwit

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax afgewezen, Donny-fout, Feyenoord-doelwit

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Een paar dagen geleden konden we lezen dat FC Barcelona Riqui Puig op uitleenbasis naar Ajax wilde sturen, omdat oefenmeester Ronald Koeman dat wel een goed idee zou vinden. De jonge spelmaker wil echter absolúút niet in de Johan Cruijff ArenA spelen. De grote Spaanse kranten schrijven vandaag dat de jongeling met zijn vuist op tafel heeft geslagen: hij blijft hoe dan ook in Barcelona. Puig zou zelfs aangegeven hebben dat hij een héél seizoen lang uitkomen voor Barça B verkiest boven een tijdelijke transfer naar Amsterdam of een andere bestemming. Oefenmeester Ronald Koeman heeft een veelvoud aan middenvelders tot zijn beschikking en is van mening dat de 21-jarige Spanjaard nog te licht is voor het echte werk. Bovendien heeft de coach al voor een 4-2-3-1-formatie gekozen, die Puig bepaald niet op het lijf geschreven is. De jongeling is het beste als nummer tien, maar op die positie hebben onder meer Lionel Messi, Philippe Coutinho en Miralem Pjanic logischerwijs betere papieren. Een overstap naar Ajax zou dus uitkomst kunnen bieden, maar dat ziet Puig niet zitten.

Ajax lijkt Sergiño Dest binnenkort uit te moeten zwaaien en datzelfde geldt wellicht voor Nicolás Tagliafico. De Argentijnse linksback, die tijdens deze transferperiode graag een transfer wil maken naar een Europese topcompetitie, staat volgens Bola in de belangstelling van Manchester United. Volgens het Portugese medium heeft Manchester United de linksachter al langer op het oog, maar gaf tot nu toe de voorkeur aan andere vleugelverdedigers om Luke Shaw van concurrentie te voorzien. De Red Devils visten echter achter het net bij de komst van Sergio Reguilón (ging naar Tottenham Hotspur) en schakelden vervolgens door naar FC Porto-verdediger Alex Telles. Aangezien de Portugese topclub hem niet wil verkopen, kijkt United verder. Feyenoord haalde deze zomer al Christian Conteh en Bryan Linssen binnen voor de aanval, maar ondertussen blijft directeur Frank Arnesen ook naar jongere spelers kijken om in de toekomst mee te floreren in de Rotterdamse voorhoede. Zo zou nu Isak Bergmann Jóhannesson in beeld zijn gekomen. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Feyenoord Transfermarkt op Twitter. Jóhannesson is een 17-jarige rechtsbuiten van IFK Norrköping uit Zweden, waar hij vorig seizoen al behoorlijk door wist te breken. Dit seizoen staat hij op 3 goals en 7 assists in 20 wedstrijden op het hoogste niveau van Zweden. Feyenoord-speurneus Bjarne Hansen zou Jóhannesson, die is geboren in Engeland maar uitkomt voor IJsland, nauwlettend in de gaten houden. Eerder liep de snelle dribbelaar ook al stages bij onder meer Ajax, Brighton & Hove Albion en Everton. Zijn waarde wordt door het toonaangevende Transfermarkt op 1 miljoen euro geschat.

Buitenland:

Donny van de Beek is pas twee wedstrijden in actie gekomen voor Manchester United, maar de supporters van de Red Devils weten nu al dat hij een sterkhouder gaat worden op Old Trafford. Oud-voetballer Ian Wright is het daar echter absoluut niet mee eens. De voormalige topspits stelt in een interview met The Express dat de Oranje-international veel beter voor Arsenal had kunnen kiezen. Hij denkt namelijk dat de middenvelder wisselspeler blijft bij United: “Zij hebben Bruno Fernandes en Paul Pogba, twee spelers die het beste zijn op de positie van Van de Beek. Mensen denken dat we een middenveld gaat zien met Donny, Paul en Bruno, maar dat kunnen ze op hun buik schrijven.” Daar voegt Wright aan toe: “Van de Beek kan misschien op ‘zes’ spelen, dat is niet zijn favoriete positie.” De oud-voetballer denkt overigens wél dat de oud-Ajacied een hit wordt op Old Trafford: “Luister, uiteindelijk wordt hij wel een geweldige speler voor United, omdat hij nou eenmaal een geweldige speler is. Hij is echter níét de voetballer die United zo hard nodig heeft…”

Lautaro Martínez was maandenlang hét transfertarget van FC Barcelona. Sinds de komst van Ronald Koeman komt zijn naam nauwelijks meer langs, maar nu gaan de Spanjaarden volgens Marca toch een laatste poging wagen. De Argentijnse aanvaller heeft een geweldig seizoen bij Internazionale achter de rug en dus wil de Italiaanse club hem niet zomaar laten gaan. Internazionale wijst op het contractueel afgesproken transferbedrag van 111 miljoen euro, wat Barcelona in de huidige tijd te veel vindt. Desondanks zou Barcelona een laatste poging willen wagen. Met de transfers van Arturo Vidal, Nelson Semedo en Luis Suárez zou namelijk geld zijn vrijgemaakt, wat het Spaanse bestuur graag wil investeren in Martínez. Het zou gaan om een bod van rond de 70 miljoen euro, alleen dan heeft Barcelona geen geld meer om andere versterkingen aan te trekken. Koeman zou echter andere prioriteiten hebben. Voor de transferdeadline van 5 oktober hoopt de oefenmeester meerdere spelers aan zijn selectie toe te voegen, waaronder Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Barcelona is bovendien in een vergevorderd stadium met Sergino Dest.

Gaat Van de Beek het maken bij United?

  • Sowieso
  • Ik twijfel
308+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
35+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
89+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
30+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
14+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
347+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
44+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
179+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
352+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
161+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
379+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
111+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
426+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
237+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
203+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
553+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
58+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
95+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie