PSV met twee vingers in de neus verder in Europa League

PSV is zonder problemen een ronde verder in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen met 1-5 van de Sloveense ploeg NS Mura, dat weinig in te brengen had in de wedstrijd in het Fazanerija Stadion.

Malen was in het begin van de wedstrijd al scherp. De jonge aanvaller maakte na 17 minuten op aangeven van Philipp Max de openingstreffer voor PSV. Mura leek echter niet heel erg onder de indruk van dat vroege tegendoelpunt; krap vijf minuten later trok Nino Kouter de stand weer gelijk voor de thuisploeg. Heel lang kon Mura niet genieten van dat doelpunt. Op aangeven van (opnieuw) Max kwam PSV via Mauro Junior weer op voorsprong.

In de tweede helft moest PSV in de beginfase even verdedigen, maar kon daarna rustig ademhalen. Een kleine tien minuten na het hervatten van de wedstrijd kreeg rechtshalf Bruma de bal, die hem op Cody Gakpo gaf. De vervanger van de uitgevallen Maxi Romero wist wel raad met de pass van zijn teamgenoot en zette PSV op een comfortabele voorsprong: 1-3.

Daar bleef het niet bij voor Mura: met nog twintig minuten op de klok kreeg Malen de bal in het vijandige zestienmetergebied en schoot ook deze keer de bal zonder problemen achter doelman Matko Obradovic. Het verzet van de thuisploeg was toen al even gebroken, maar na de vierde tegentreffer kon Mura al helemaal niets meer inbrengen. Dat resulteerde in de slotfase van de wedstrijd nog voor de tweede treffer van Gakpo, die met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de eindstand op het bord zette. Daardoor bekert PSV gemakkelijk door naar de Europa League Play-Offs, waar het een plek in de groepsfase van het toernooi zeker kan stellen.

Scoreverloop: 17. Donyell Malen (0-1), 21. Nico Kouter (1-1), 28. Mauro Júnior (1-2), 54. Cody Gakpo (1-3), 65. Donyell Malen (1-4), 90. Cody Gakpo (1-5)