TRANSFERUURTJE: Ajax-record, Feyenoord baalt, Gini-klap

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-record, Feyenoord baalt, Gini-klap

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Gisteren schreven de Braziliaanse media al dat Ajax geïnformeerd had naar Matheus Henrique van Grêmio, maar vandaag stellen de Zuid-Amerikanen hun berichtgeving bij: de Amsterdammers zouden namelijk ook al een officieel bod hebben uitgebracht. Volgens de laatste geluiden uit Brazilië gaat het om een bod van 18 miljoen euro, wat een transferrecord zou betekenen voor de nummer één van de Eredivisie van het afgelopen seizoen. Voor Daley Blind (Manchester United) betaalde Ajax immers een vast bedrag van 16 miljoen euro, met daarbovenop maximaal 5 miljoen euro aan bonussen. Antony (São Paulo) kostte directeur voetbalzaken Marc Overmars 15,75 miljoen euro, plus een maximumbedrag van 6 miljoen euro aan bonussen. Grêmio zou het bod van Ajax op zijn talentvolle middenvelder overigens in de prullenbak gedeponeerd hebben. De Brazilianen wijzen naar de marktwaarde van Henrique, die geschat wordt op 20 miljoen euro.

Waar De Telegraaf eerder nog meldde dat FC Barcelona een ‘uiterst serieus’ bod uitgebracht zou hebben op Sergiño Dest van Ajax, hebben de Spaanse media hier toch een ander idee over. Althans, de constructie waar men over rept lijkt op het eerste oog helemaal niet zo interessant. Journalist Javi Miguel van het dagblad AS meldt namelijk op Twitter dat de Catalanen aanvankelijk maar 12 miljoen euro wensen te betalen voor de rechtsback. Daar zou dan later nog eens 8 miljoen euro bovenop komen, mogelijk door middel van een soort bonusconstructie, maar deze geldsom ligt hoe dan ook onder de vraagprijs van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De beleidsbepaler zou namelijk een vast bedrag van 20 miljoen euro plus 5 miljoen euro aan bonussen willen hebben voor de international van de Verenigde Staten. Het is echter algemeen bekend dat de financiële situatie van Barça er niet al te rooskleurig uitziet.Feyenoord begon nog niet al te denderend aan het seizoen, terwijl sc Heerenveen tot dusver twee keer won. En dat komt niet in de laatste plaats door de ijzersterke Joey Veerman. “Ik vind het een hele mooie speler”, zegt analist Kenneth Pérez over de middenvelder op FOX Sports. “Het is wederom een speler die van Volendam naar de subtop is gegaan. Dan moet het altijd blijken of iemand dan ook bij een topclub kan spelen. Maar dat hij kan voetballen…” Martijn Krabbedam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, vult aan: “Als Feyenoord geld had, hadden ze hem allang gehaald. Hij was ook duurder dan Mark Diemers. Ik vind het een voetballer voor iedere Nederlandse club als je ziet hoe die speelt.”

Roger Schmidt haalde met PSV deze zomer al Yvon Mvogo, Vincent Müller en Philipp Max op in Duitsland. Het moge duidelijk zijn dat de coach deels bepaalt wie er binnenkomen in Eindhoven. Niets nieuws, maar journalist Tom Knipping vindt de macht van Schmidt nu wel héél groot in het Philips Stadion. “Terwijl clubs technisch directeuren en legio scouts in dienst hebben, drukken coaches vaak hun favoriete spelers door”, stelt hij in een stuk voor Voetbal International. “Niet John de Jong, maar Roger Schmidt lijkt het PSV-beleid te bepalen, gezien de komst van keepers en een spits uit zijn koker. Trainers verdienen een topsalaris om het door de club aangewende materiaal optimaal te laten renderen, niet om zelf de selectie samen te stellen”, aldus Knipping tot slot.

Buitenland:

De situatie van Georginio Wijnaldum is bekend: de middenvelder heeft bij Liverpool nog maar een contract tot medio 2021 en daar moet iets aan gedaan worden. Volgens de Engelse media heeft de Oranje-international een eerste aanbieding voor een verlenging echter afgewezen. Hij zou namelijk niet tevreden zijn met de aangeboden contractduur en bovendien vindt hij het salaris dat de Reds hem willen betalen te laag. Eerder werd Wijnaldum nog veelvuldig gelinkt aan een transfer naar FC Barcelona, maar vanwege hun financiële situatie kunnen de Catalanen niet doorpakken.

Luis Suárez blijft dit seizoen in Spanje voetballen. De Uruguayaanse aanvaller heeft voor 6 miljoen euro de overstap gemaakt naar Atlético Madrid, zo meldt FC Barcelona op de clubwebsite. De oud-speler van FC Groningen, Ajax en Liverpool speelde bij Barcelona 283 officiële wedstrijden, waarin hij 198 doelpunten wist te maken. “FC Barcelona wil openlijk een dankwoord uitspreken richting Luis Suárez, voor al zijn toewijding en inzet. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst”, aldus de Spaanse topclub. Suárez kreeg vlak na de aanstelling van Ronald Koeman persoonlijk van de oefenmeester te horen dat hij niet meer op speeltijd hoefde te rekenen. Vervolgens kwamen de geruchten opgang dat Suárez naar Juventus zou verkassen, maar die transfer werd een aantal dagen geleden afgeblazen. Atlético bleef geïnteresseerd en kon daardoor snel toehappen.

Denk jij dat Ajax echt concreet is voor Henrique?

  • Ik wel
  • Ik niet
394+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:44
12+
Vitesse deelt video na vonnis KNVB: “Het doek is gevallen”
17:39
69+
‘Ontslag Joep Schreuder na bizarre vraag aan Hancko’
17:25
173+
Spaanse media onthullen groot nieuws over Ajax en Xavi
17:11
12+
Lazio-speler kan contract voor 100 euro verlengen
17:00
51+
(N)iets weerhoudt Feyenoord van de Dennenappel
16:59
12+
Feyenoord-boegbeeld tekent voor twee jaar bij
16:47
976+
Vitesse krijgt 18 punten in mindering, degradatie een feit
16:34
324+
Grote Kroes-climax lijkt stapje dichterbij
16:21
38+
Hancko: “Ik wil zo’n nederlaag niet nog een keer ervaren”
16:05
1685+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord in bekerfinale tegen NEC: Trauner en Bijlow terug
15:54
56+
‘Volendam herhaalt Van de Ven-trucje met Veerman’
15:40
157+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
75+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
898+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
171+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
110+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
108+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
265+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
83+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
174+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie