TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Van de Beek-blunder, Suárez-ruzie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Van de Beek-blunder, Suárez-ruzie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zou best een stuntje zijn als Ajax Nicolás Tagliafico in de Johan Cruijff ArenA weet te houden. En volgens De Telegraaf zou dit zomaar eens kunnen gebeuren, want directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft de linksback uit Argentinië een nieuwe aanbieding gedaan. De krant onthult: “Zelfs Erik ten Hag had er eind juni weinig fiducie in dat Nicolas Tagliafico zou blijven. Maar de kans dat de ‘zeker vertrekkende Argentijn’ dit seizoen tóch in het shirt van Ajax blijft te bewonderen, is nu aanzienlijk vergroot. Directeur voetbalzaken Marc Overmars deed Tagliafico’s zaakwaarnemer Ricardo Schlieper inmiddels een aanbieding voor een nieuw, verbeterd contract voor de linksback.”

Volgens de Spaanse media TV3 en Sport vertrekt Sergiño Dest niet naar Bayern München, maar naar FC Barcelona. De Catalanen brachten gisteren een officieel bod uit bij Ajax van 20 miljoen euro vast plus 5 miljoen euro aan bonussen, dat gelijk geaccepteerd werd. Eerder had de Primera División-grootmacht geen geld beschikbaar voor transfers, maar dat is veranderd met de deals rond Arturo Vidal (die bij Internazionale getekend heeft), Ivan Rakitic (die zijn carrière vervolgt bij Sevilla) en Nélson Semedo (die voor Wolverhampton Wanderers gaat spelen). Volgens de bovengenoemde bronnen is Dest er inmiddels zelf ook van overtuigd dat hij naar het Camp Nou-stadion moet transfereren. Hij zou Barça dus verkiezen boven Bayern München, de Champions League-winnaar die nog niet eens zo heel lang geleden met 8-2 won van Lionel Messi en Frenkie de Jong.PSV hoopte op een stuntje: het Spaanse supertalent Pedri moest op huurbasis overkomen van FC Barcelona. Het dagblad Marca schrijft op woensdagochtend echter dat de Catalanen de aanbieding van de Eindhovenaren af hebben gewezen. En daar ligt een behoorlijk bizarre reden aan ten grondslag. Pedri kwam eerder deze transferperiode voor ongeveer 5 miljoen euro over van UD Las Palmas, maar Barça en de Segunda División-club spraken een clausule af waardoor de laagvlieger nog eens 8 miljoen euro krijgt als de zeventienjarige aanvallende middenvelder dit seizoen geen rugnummer krijgt… En het is algemeen bekend dat men er in Barcelona financieel gezien bijzonder slecht voor staat, waardoor een deal met PSV onmogelijk is. Er is maar één manier om onder de clausule uit te komen; Pedri moet aan een club in de Primera División uitgeleend worden. Dat gaat vermoedelijk dus ook gebeuren, al is het óók niet uitgesloten dat het supertalent in Catalonië blijft.

De transfermarkt sluit over een tweetal weken, maar voor het zover is wordt het nog eventjes billenknijpen bij Feyenoord in De Kuip. Steven Berghuis én Marcos Senesi zouden in principe nog kunnen transfereren, weet Voetbal International. Tegen FC Twente (1-1) was het niet veel soeps wat de Rotterdammers lieten zien… “Senesi was slordig, Berghuis scoorde uit een strafschop – kort nadat hij er één had gemist – en vergat in blessuretijd zijn elftal naar de winst te schieten. Dat wordt hem wel vergeven, hij is zo vaak al zó beslissend geweest, maar de manier waarop hij zijn analyse gaf, zorgt wél voor irritatie. Wat is er toch aan de hand met de aanvoerder? Al een tijdje is hij niet te genieten op trainingscomplex 1908. Dick Advocaat zit een beetje met zijn captain in zijn maag. Is hij alleen maar sikkeneurig, of speelt er meer?” Het blad gaat verder: “Hetzelfde geldt voor Senesi, normaliter ook een van Feyenoords steunpilaren, maar zondag opvallend slordig en ongeïnteresseerd. Het zal toch niet? Voor Senesi en Berghuis hebben zich nog geen clubs officieel gemeld, maar nu de transferwindow zijn einde nadert, loopt de spanning op en wordt er vanuit de markt wel geïnformeerd.”

Buitenland:

Luis Suárez transfereert zeer binnenkort (misschien wordt het vandáág nog bekendgemaakt) van FC Barcelona naar Atlético Madrid. Niet iedereen in het Camp Nou-stadion is daar echter even blij mee: de bestuursleden van de Catalanen gaan rollebollend over straat. De Uruguayaan vertrekt namelijk gratis en voor niets naar het Estadio Wanda Metropolitano, al moeten de Madrilenen wel 2 miljoen euro overmaken als ze de kwartfinale van de Champions League halen (élke keer, zolang Suárez voor Atlético speelt). Voetbal International weet echter: “Het akkoord met Atlético zorgt voor de nodige frustratie binnen de Barcelona-leiding. Verschillende bestuurders onder president Josep Bartomeu zouden zo kwaad zijn, dat ze hebben gedreigd op te stappen. Niet alleen zijn de financiële voorwaarden volgens de critici ongunstig, ook versterkt Barcelona op deze manier een directe concurrent. Het roept de vraag op: wat schiet Barcelona nou eigenlijk op met deze deal? Er wordt in eerste instantie alleen bezuinigd op salariskosten.”

De supporters van Manchester United zijn harstikke blij met Donny van de Beek, die het goed deed tegen Crystal Palace in de competitie (1-3 verlies) en Luton Town in de League Cup (0-3 winst). Peter Crouch vindt echter dat de Red Devils geblunderd hebben. In zijn column in The Sun schrijft de oud-spits dat de oud-Ajacied eigenlijk al gelijk compleet overbodig is: “Ik had goede hoop in de zomer, maar opnieuw verbaas ik me over hoe ze hebben gehandeld op de transfermarkt. Het lijkt erop dat ze goede spelers kopen, zoals Donny van de Beek. Maar ze hebben geen strategie. Als je Paul Pogba en Bruno Fernandes hebt, waarom koop je dan Van de Beek?”

Welke club had jij gekozen als je Dest was?

  • Barcelona
  • Bayern München
460+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:35
13+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
45+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
26+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
38+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
247+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
112+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
197+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
438+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
135+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8576+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1857+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3079+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
385+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
915+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
326+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3348+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
62+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
459+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
654+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie