Arsenal pikt nieuwe doelman op in Frankrijk

Foto: Arsenal pikt nieuwe doelman op in Frankrijk

Arsenal realiseerde enkele dagen geleden al zijn allerbeste deal van de transferwindow door het contract van Pierre-Emerick Aubameyang open te breken. Dat betekent echter niet dat The Gunners al klaar zijn op de markt. Ze zouden op het punt staan om een doelman te halen. 

 Volgens Sky Sports gaat Arsenal zich versterken met Rúnar Alex Rúnarsson. De 25-jarige IJslander zou voor 2 miljoen euro overgenomen worden van de Franse eersteklasser Dijon. Hij moet in Londen de stand-in van Bernd Leno worden.

De Premier League-club verkocht immers Emiliano Martinez aan Aston Villa voor een kleine 20 miljoen euro. 

De transfer van Runarsson zou nog voor het einde van de week afgerond moeten worden.

Update 21/09 19.30u

Rúnar Alex Rúnarsson mag zich officieel speler van Arsenal noemen. De komst van de keeper van Dijon hing al een tijdje in de lucht, maar is nu definitief afgerond. De IJslander tekent een contract voor vier jaar in het Emirates Stadium, terwijl de Fransen een afkoopsom van 2 miljoen euro krijgen. Bij The Gunners zal Rúnarsson als stand-in van Bernd Leno fungeren. Die rol neemt hij over van de naar Aston Villa vertrokken Emiliano Martinez.

Uiteraard is manager Mikel Arteta blij met het aantrekken van de nieuwe doelman. “We willen op elke positie een gezonde concurrentiestrijd en we zijn dan ook blij dat Alex daar aan bijdraagt met zijn komst”, aldus de Spanjaard. Matt Macey zat nog als reservekeeper op de bank in de eerste Premier League-duels met Fulham en West Ham United, maar zal nu een plekje zakken in de pikorde.

Zie je op termijn een eerste doelman van Arsenal in hem?

  • Zeker
  • Hmm, ik twijfel…
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie