Morrison tekent éénjarig ADO-contract: “Zeer positieve indruk van de club”

Foto: Morrison tekent éénjarig ADO-contract: “Zeer positieve indruk van de club”

Ravel Morrison werd een paar jaar geleden gezien als een absoluut wonderkind, de allerbeste jonge speler van heel Engeland. Op het allerhoogste niveau mislukte de aanvallende middenvelder echter en nu strijkt hij neer in het Cars Jeans Stadion bij ADO Den Haag. 

Het medium Omroep West onthult op zondagmiddag: “Ravel Morrison speelt dit seizoen voor ADO Den Haag. De 27-jarige middenvelder zat zonder club en is mondeling akkoord met ADO. Maandag is de medische keuring. Morrison wordt omschreven als een geweldige voetballer, maar door zijn mentaliteit is zijn carrière nooit echt van de grond gekomen.”

Morrison maakte onderdeel uit van de jeugdopleiding van Manchester United en Sir Alex Ferguson noemde hem ooit ‘het beste kind dat ik ooit heb zien voetballen’. 

Zijn generatiegenoot Paul Pogba, met wie hij bij de beloften een duo vormde, brak echter door, waar de carrière van de Engelsman nooit van de grond kwam. Na zijn vertrek uit Manchester speelde Morrison voor achtereenvolgens West Ham United, Queens Park Rangers, Cardiff City, Lazio, Atlas Guadalajara uit Mexico, Lazio, Östersund uit Zweden, Sheffield United en Middlesbrough. Nu gaat hij dus voor ADO voetballen.

Update 21/09 18.15u

ADO Den Haag heeft Ravel Morrison definitief binnen. Het voormalige talent van Manchester United tekent voor één seizoen in het Cars Jeans Stadion. De 27-jarige creatieveling kan niet wachten om te beginnen bij zijn nieuwe club. 

“Ik heb een zeer positieve indruk van deze club. Onder meer dankzij mijn gesprekken met Martin Jol en Ricardo Kishna, die ik beiden al goed ken”, aldus de Engelsman op de website van ADO. “Ik hoop hier veel speelminuten te kunnen maken. Ik heb het afgelopen seizoen namelijk best wat geduld moeten hebben en voetbal is echt mijn passie. Dat wil ik ook graag aan de fans laten zien. Ik hoop verder van waarde te kunnen zijn met mijn creativiteit, passing, aannames en dribbels.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) weet uiteraard dat Morrison al snel het stempel van een gouden talent op zich gedrukt kreeg. “De complimenten van Sir Alex Ferguson waren er niet voor niets, maar Ravel heeft zijn grote belofte eigenlijk nog niet helemaal ingelost. Dat komt mede door het feit dat hij al vroeg in zijn carrière naar West Ham United en grote Championship-clubs ging. Zijn uitstapjes in andere landen waren niet bevorderlijk voor de continuïteit in zijn loopbaan, maar wij hopen dat Ravel zijn kwaliteiten op het podium van de Eredivisie kan laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn grote talent niet alleen onze club kan helpen, maar ook zichzelf kan helpen om weer vooruit te komen.”

Een versterking voor ADO?

  • Zonder twijfel!
  • Ik wacht nog even af…
124+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:50
40+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
65+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
469+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1906+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
742+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
164+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
68+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
112+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
625+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
147+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
612+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
715+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
468+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
51+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
163+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
39+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
522+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
113+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie