Tandeloos Feyenoord lijdt eerste puntenverlies

Feyenoord heeft op zondagmiddag zijn eerste puntenverlies van het prille Eredivisie-seizoen geleden. In de eigen Kuip kwamen de Rotterdammers achter tegen FC Twente door een goal van Vaclav Cerny, maar Steven Berghuis maakte gelijk. De mannen van oefenmeester Dick Advocaat konden echter geen winnende treffer scoren.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd werd duidelijk dat Feyenoord een moeilijke middag tegemoet ging: Danilo Pereira bracht Cerny in stelling met een knap hakje en de Tsjechische aanvaller twijfelde geen moment, hij klopte Justin Bijlow en zette de 0-1 op het scorebord.

Een klein half uurtje later werd het gelijk, maar daar hadden de Rotterdammers wel de hulp van scheidsrechter Pol van Boekel bij nodig. Hij gaf namelijk een penalty na een overtreding op Lutsharel Geertruida. Steven Berghuis ging achter de bal staan en vond Joël Drommel op zijn pad, maar bij het inschieten van de rebound verdiende de aanvaller een nieuwe strafschop. De tweede pingel schoot hij wél tegen de touwen.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de winnende treffer, maar de Eredivisie-topclub had moeite om écht een vuist te maken. Advocaat bracht onder meer Narsingh en Bozeník binnen de lijnen, maar ook zij konden het verschil niet maken. In extremis kreeg Berghuis nog een aantal levensgrote kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Met een gelijke eindstand als gevolg.

Scoreverloop: 0-1 (2′) V. Cerny, 1-1 (29′) S. Berghuis