Knullige eigen goal ADO helpt Groningen aan overwinning

FC Groningen heeft op zondag zijn eerste overwinning geboekt van het seizoen. De Groningers slaagden erin om op visite bij ADO Den Haag de drie punten te pakken. Het enige doelpunt dat gemaakt werd, was een eigen doelpunt van Shaquille Pinas.

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Groningen begon matig. Lange tijd was het wachten op de eerste kansen totdat FC Groningen na bijna een half uur spelen op een knullige manier scoorde. Een eigen doelpunt van Shaquille Pinas bracht de club uit Groningen namelijk op voorsprong. Met die voorsprong ging Groningen de kleedkamer in.

Na rust duurde het niet lang voordat de wedstrijd stil kwam te liggen. Michiel Kramer schopte Ko Itakura tegen de kuit en scheidsrechter Danny Makkelie zocht uit of dat een rode kaart verdiende. Het werd uiteindelijk geel. Met Kramer nog steeds voorin werd na rust gekozen voor een nieuw systeem. Al snel werd geswitcht naar een 4-4-2-systeem, maar het mocht niet baten. ADO verloor met 0-1.