Haaland gelijk weer belangrijk voor Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is goed aan het nieuwe Bundesliga-seizoen begonnen. De topclub won op zaterdagavond met 3-0 van Borussia Mönchengladbach (toch geen kleine jongen) door doelpunten van de twee jongelingen Giovanni Reina (één) en Erling Haaland (twee).

Dortmund had in het eigen Signal Iduna Park geen veldoverwicht, maar kreeg wel van meet af aan de beste kansen. Het was iets meer dan een half uurtje wachten op de eerste treffer van de wedstrijd, maar die werd gemaakt door het pas zeventienjarige talent uit de Verenigde Staten Reyna. Na geklungel in de defensie van Gladbach kreeg aankoop Jude Bellingham (kwam deze zomer voor veel geld over van het Engelse Birmingham City) de bal en hij bracht zijn ploeggenoot in stelling, die rustig de trekker overhaalde.

Ook bij de 2-0, die in de tweede helft viel, was Reyna betrokken. Na een overtreding op de piepjonge aanvallende middenvelder wees de scheidsrechter van dienst namelijk naar de stip, en oog in oog met keeper Yann Sommer bleef Haaland rustig.

Gladbach maakte in het vervolg van het duel geen aanspraak op de aansluitingstreffer en het werd dus niet meer spannend; Haaland maakte er tien minuten voor tijd zelfs 3-0 van; een perfect begin van de competitie voor Dortmund.

449+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen