AZ begint seizoen met puntenverlies tegen PEC: twee directe rode kaarten

Foto: AZ begint seizoen met puntenverlies tegen PEC: twee directe rode kaarten

AZ is niet goed aan zijn Eredivisie-seizoen begonnen. De Alkmaarders, die in speelronde 1 nog vrij waren vanwege Europese verplichtingen een paar dagen later, wisten niet te winnen van PEC Zwolle: 1-1.

Dat het een flink karwei zou gaan worden voor AZ was al vrij snel duidelijk. Flankspeler Calvin Stengs, die zijn slechte vorm sowieso al doorzette vanmiddag, moest na iets meer dan een kwartier spelen namelijk al inrukken na een rode kaart. Die kreeg de linkspoot vanwege een ongelukkige, maar ook onbezonnen tackle van achteren.

Tot overmaat van ramp kwam PEC, dat vorige week nog vrij kansloos van Feyenoord verloor in eigen huis, op slag van rust op een 0-1 voorsprong. Clint Leemans stond aan het kanon, de assist wordt bijgeschreven aan de deze zomer teruggekeerde Jesper Drost.

Na rust herpakte AZ zich met tien man nog alleraardigst. De beloning kwam twintig minuten voor tijd, als spits Myron Boadu met zijn linker beheerst binnen weet te werken. De druk op PEC nam meer en meer toe ondanks het numerieke overtal, en al helemaal toen dat numerieke overtal in de 83e minuut kwam te vervallen. Thomas Lam kreeg namelijk net als Stengs direct rood. Tot een zege voor AZ kwam het echter niet meer, ook al kregen Timo Letschert en Boadu in de blessuretijd nog enorme kansen.

Scoreverloop: 0-1 (38′) Clint Leemans, 1-1 (68′) Myron Boadu

Zie jij AZ wel als titelkandidaat dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
391+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie