Goudhaantje Calvert-Lewin bezorgt Everton opnieuw drie punten

Everton is het nieuwe Premier Leaugue-seizoen uitstekend begon. Na de knappe uitoverwinning tegen Tottenham Hotspur vorige week zegevierde het zaterdagmiddag ook tegen promovendus West Bromwich Albion. Dominic Calvert-Lewin was de grote man in het duel dat na rust beslist werd.

The Baggies begonnen brutaal en kwamen na tien minuten via Gradu Diangana brutaal op voorsprong. Everton boog de achterstand echter om via Calvert-Lewin en aanwinst James Rodríguez. Net voor de pauze liet West Brom-linksback Kieran Gibbs zich gaan tegen de Colombiaanse spelmaker en sloeg hem in zijn gezicht. De Engelsman kreeg terecht rood, waardoor de bezoekers een pittige tweede helft te wachten stond.

Verrassend genoeg was het WBA dat beter de kleedkamer uitkwam en ondanks de numerieke minderheid gelijk kwam. De Braziliaan Mateheus Pereira was verantwoordelijk voor de goal. In een tijdsbestek van tien minuten stelden The Toffees echter orde op zoek. Via verdediger Michael Keane en tweemaal Calvert Lewin kwam er een 5-2-overwinning op het scorebord. Zo staat Everton voorlopig bovenaan in de Premier League met zes punten uit twee duels. Calvert-Lewin kent een geweldige start met al vier treffers.

Scoreverloop: (10′) Gradu Diangana 0-1, (31′) Dominic Calvert-Lewin 1-1, (45′) James Rodríguez 2-1, (47′) Matheus Pereira 2-2. (54′) Michael Keane 3-2, (54′) Dominic Calvert-Lewin 4-2, (66′) Dominic Calvert-Lewin 5-2

Gaat Everton de clubs uit de top-6 serieus bedreigen?