Johan Derksen woest: “Híj is de klootzak die alles heeft veroorzaakt”

Foto: Johan Derksen woest: “Híj is de klootzak die alles heeft veroorzaakt”

Gisteravond waren de mannen van Veronica Inside, misschien wel voor het eerst sinds de herstart, weer ouderwets op dreef. Een dag na de uitzending spuwt Johan Derksen opnieuw met vuur; nu in een interview in De Telegraaf.

Derksen is namelijk woest dat rapper Akwasi de FunX Power Award kreeg deze week. “Ik heb hem op de Dam gezien, daar heeft hij als een hysterische idioot staan schreeuwen. Schandalig, werkelijk. En dan vind ik het nóg erger dat een hele groep Nederlanders daarbij staat te applaudisseren en te juichen, en dat de burgemeester van Amsterdam het glimlachend staat te zien: ’haha, kijk mijn mensen nou eens’. En dan komt er een officier van justitie, die zegt: ’Meneer is volledig strafbaar, maar ik zit in een comité met jongens van het zwarte pieten-comité. Als hij belooft dat hij het nooit meer doet, is het afgedaan”, foetert Derksen in de krant.

“Ik vind het heel raar. En dan komen er allerlei tweets boven water, want Twitter is eeuwig, en die zijn ook werkelijk schandalig. Al zijn ze van tien jaar geleden. En toen heb ik hem nog een keer bij Beau gezien. Daarna zat ik daar en heb ik het Beau kwalijk genomen dat hij hem gewoon liet uitrazen, er kwam alleen maar onzin uit die jongen. Dat noemde hij dan ’woordkunst’. En toen maakte ik een onschuldig grapje en was ik de lul in Nederland. Waar ik schijt aan heb, hoor. Want er moet er één de lul zijn. Maar, híj is de klootzak die alles veroorzaakt heeft, en voor zijn wangedrag krijgt hij nou een mooie prijs..”

Derksen ergert zich verder ook aan het feit dat ‘alle rechtse groeperingen nu één voor één aanschuiven in talkshows’. “Want iedereen wil spektakel aan tafel. En daarmee krijgt zowel de kijker, als die ménsen die indruk dat ze een heel grote doelgroep representeren. Maar het is maar een heel klein doelgroepje. En wíj zijn meer het programma voor de zwijgende meerderheid. Die tachtig procent in het midden. Maar die komen nooit aan zo’n tafel te zitten, want die zorgen niet voor spektakel. Dát zijn de mensen die onbedaarlijk om mijn grappen kunnen lachen, dus ik ben best blij met die zwijgende meerderheid. Maar ik vind het echt schandalig dat die splintergroepen die extreme ideeën hebben en met de vuist op tafel slaan, zo veel ruimte krijgen, waardoor je de indruk krijgt van: nou, die zijn machtig in dit land. Helemaal niet. In Grollo hebben ze nog nooit van Akwasi gehoord!”

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
4791+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
108+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
243+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
80+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
24+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
707+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
81+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
276+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
572+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
326+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
468+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
149+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
107+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
482+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
317+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
242+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
588+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
71+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
99+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie