TRANSFERUURTJE: Ajax verrast, Feyenoord-drama, Memphis én Dest

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax verrast, Feyenoord-drama, Memphis én Dest

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is geen geheim meer dat Ajax op zoek is naar een nieuwe vleugelverdediger, maar verder gaf oefenmeester Erik ten Hag onlangs aan content te zijn met zijn selectie. Volgens De Telegraaf gaan de Amsterdammers echter tóch op zoek naar een nieuwe middenvelder. De krant onthult op zaterdagochtend: “De deur van de Johan Cruijff ArenA is op een kier gezet voor de komst van een extra middenvelder. Erik ten Hag gaf op eerdere persconferenties aan tevreden te zijn over zijn selectie en ondanks het vertrek van Donny van de Beek geen nieuwe middenvelder nodig te hebben. De kans dat er voor 6 oktober tóch een aanwinst komt, is toegenomen.” Gisteren zei de trainer van Ajax: “Zolang de transferwindow open is, kijken wij naar kansen om ons te versterken.” Het gaat om een zogenaamd ‘buitenkansje’. Overigens is Ten Hag wél blij met het functioneren van Ryan Gravenberch en Edson Álvarez: “Edson en Ryan hebben in de voorbereiding uitstekend gespeeld.”

Het kan bijna niet meer misgaan: Eran Zahavi gaat voor PSV spelen. De Israëlische doelpuntenmaker heeft op Instagram een foto gedeeld van zichzelf en zijn zaakwaarnemer in een privévliegtuig, dat op weg is naar Eindhoven. Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft op Twitter: “PSV-target Eran Zahavi heeft begrepen dat vliegtuigspotten hot is onder de PSV-supporters en deelde zojuist beelden op Instagram, waarin te zien is dat hij samen met zijn zaakwaarnemer Ronen Katzav gaat vliegen.” Daar voegt hij even later aan toe: “Spits Eran Zahavi en zijn manager Ronen Katzav stapten net in het vliegtuig. Update: vanmiddag is er in Eindhoven een medische keuring.” De Israëliër moet Sam Lammers, die hard op weg is naar het Italiaanse Atalanta Bergamo, doen vergeten in de lichtstad van Nederland.Het begint er meer en meer op te lijken dat de nachtmerrie van oefenmeester Dick Advocaat uit gaat komen: Marcos Senesi zou zomaar eens naar het Italiaanse Napoli kunnen transfereren. Volgens La Gazzetta dello Sport is die club alleszins serieus in de markt voor de Feyenoord-sterkhouder. De roze sportkrant schrijft dat de clubleiding van de Serie A-grootmacht er eigenlijk wel uit is: als Kalidou Koulibaly naar Manchester City vertrekt, moet Senesi zijn vervanger worden. Dat betekent dus wel dat er nog verschillende hordes te nemen zijn. Voorzitter Aurelio De Laurentiis wil bijvoorbeeld per se 70 miljoen euro verdienen met de verkoop van de centrumverdediger uit Senegal. De Citizens zijn die vraagprijs weliswaar genaderd, dat de betrokken partijen er ook daadwerkelijk uitkomen is geen zekerheidje. Krijgt Napoli 70 miljoen euro op zijn rekening gestort, dan willen de Italianen een gedeelte daarvan investeren in de komst van Senesi. Die moet volgens de laatste geruchten minimaal 25 miljoen euro kosten, maar dat is geen probleem voor De Laurentiis.




FC Groningen wil Abdou Harroui maar al te graag overnemen van Sparta Rotterdam. Deze week meldde de Trots van het Noorden zich bij Het Kasteel met een officieel bod, maar dat werd van tafel geveegd. Dat betekent echter niet dat de Eredivisie-subtopper opgeeft. Voetbal International schrijft over de stand van zaken: “FC Groningen heeft zich deze week zonder succes bij Sparta Rotterdam gemeld voor Abdou Harroui. De verwachting is dat de noorderlingen spoedig een tweede bod zullen gaan uitbrengen. Het eerste bod dat Groningen uitbracht op de 22-jarige Harroui kwam niet in de buurt van het bedrag dat Sparta in gedachten heeft.” Technisch directeur Henk van Stee van de Rotterdammers bevestigt desgevraagd: “We zitten ver uit elkaar. En bovendien weet ik ook niet of Appie dit zelf wel zou willen/ Misschien denkt hij wel al een stapje verder dan dit.”

Buitenland:

De situatie van FC Barcelona is bekend: de Catalanen moeten eerst verkopen voordat ze in de selectie kunnen investeren. Maar wat dat betreft is er goed nieuws op komst voor oefenmeester Ronald Koeman, want Nélson Semedo is op weg naar de uitgang. Meerdere grote Spaanse kranten, zoals bijvoorbeeld Sport en El Mundo Deportivo, melden vandaag dat de Portugese rechtsback hard op weg is naar de uitgang. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes is in ieder geval al gespot bij het Camp Nou-stadion, waar hij ongetwijfeld was om de toekomst van zijn cliënt te bespreken. De genoemde bronnen weten dat de verwachting is dat Barça ongeveer 40 à 50 miljoen euro verdient met de verkoop van Semedo. En dat betekent dat de grootmacht zéér binnenkort ook wat inkomende transfers kan realiseren. 

El Mundo Deportivo stelt dat Memphis Depay en Sergiño Dest boven aan de verlanglijst van Koeman staan. Wat de aanvaller betreft is er al een transfersom afgesproken met Olympique Lyon van maximaal 30 miljoen euro. De Ajacied moet Semedo vervangen in Camp Nou, maar Bayern München heeft de beste papieren om hem vast te leggen. Ook Eric García (Manchester City) zou in aantocht zijn, maar omdat hij over een aflopend contract beschikt in het Etihad Stadium is zijn situatie minder nijpend.

Heeft Ajax een nieuwe middenvelder nodig?

  • Ja
  • Nee
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
0+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
14+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
6+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
38+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
51+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
19+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
50+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
420+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
487+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
206+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
13+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
364+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
201+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
563+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
58+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
623+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
58+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
271+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
145+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie