Dest kan tweede Van der Wiel worden bij Bayern

Foto: Dest kan tweede Van der Wiel worden bij Bayern

Bayern München deed dinsdag een bod van 15 mijoen euro op Sergiño Dest, maar tot een akkoord kwam het niet met Ajax. De Amsterdammers lijken hoog in de boom te gaan zitten voor het talent en verlangen bijna het dubbele van het eerste bod. Een situatie zoals rondom Gregory van der Wiel dreigt voor de Duitse landskampioen. 

Gregory van der Wiel was na zijn doorbraak bij Ajax óók dicht bij een transfer naar de Duitse recordkampioen. De situatie was een beetje vergelijkbaar met nu: Bayern München bood veel geld op de back, naar verluidt was het maximale bod zo’n 27 miljoen euro, maar de Amsterdammers weigerden mee te werken aan het vertrek van de toenmalig Oranje-international en WK-finalist. 

Van der Wiel zag een overgang naar München aan zijn neus voorbij gaan, maar stapte niet veel later over naar Paris Saint-Germain. Voor Dest kan de situatie rondom zijn persoon ook uitlopen op een deceptie: Ajax wil de multi-inzetbare vleugelverdediger eigenlijk niet kwijt en verlangt zo’n 30 miljoen euro voor de Amerikaans international. 

De 19-jarige Dest lijkt zelf wel open te staan voor een overgang naar Bayern München. De club zelf wil zich volgens De Telegraaf ‘vastbijten’ in de jonge back, waardoor het onwaarschijnlijk is dat het bij één aanbieding blijft. Naast Bayern zou ook Barcelona verregaande interesse hebben in Dest; de Catalanen zouden wegens financiële redenen echter al vroeg moeten afhaken. 

Blijft Dest bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie