TRANSFERUURTJE: Ajax lacht, KNVB stelt teleur, Bale-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax lacht, KNVB stelt teleur, Bale-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De KNVB gaat op korte termijn met Frank de Boer om de tafel om te praten over een mogelijk bondscoachschap bij Oranje. Dat schrijft De Telegraaf donderdagochtend. De Boer wordt naar verluidt gezien als een van de belangrijkste kandidaten om Ronald Koeman op te volgen, die naar Barcelona is vertrokken. De oefenmeester staat zélf eveneens niet onwelwillend tegenover een overstap naar het Nederlands elftal, zo liet hij eerder blijken bij FOX Sports. De ochtendkrant meldt dat de Nederlandse bond inderdaad een afwijzing heeft ontvangen van Frank Rijkaard en Peter Bosz. Verder heeft ook Louis van Gaal bedankt voor de functie, terwijl Bert van Marwijk uitsluitend over de mogelijkheid wil nadenken als hij wordt benaderd.

Donny van de Beek is niet van plan om uit te spreken dat hij in de toekomst bij Ajax terugkeert. Dat vertelt hij voor de camera’s van de NOS. De middenvelder ruilde de Amsterdammers afgelopen week in voor een avontuur in Engeland, waar hij voor Manchester United gaat spelen. Als dank voor zijn bewezen diensten stonden tientallen Ajax-supporters na het duel van Oranje tegen Italië buiten om hem uit te zwaaien. Een prachtig gebaar, zo vond Van de Beek. De voetballer wil zich echter niet vastbinden aan de uitspraak dat hij zéker terugkeert. “Er zijn zoveel spelers die het ooit hebben uitgesproken, maar het niet hebben gedaan. Je weet nooit hoe je carrière loopt, maar Ajax neemt een grote plaats in mijn hart in. Wie weet kan het ooit gebeuren.”Volgens de Duitse krant BILD heeft Bayern München een nieuw bod uitgebracht voor de diensten van Sergiño Dest. Ajax zou de miljoenenbieding echter linea recta naar de prullenmand hebben verwezen onder het mom van lachwekkend, véél te weinig. Technisch directeur Hasan Salihamidzic wilde volgens het bovenstaande medium een vast bedrag van 10 miljoen euro met daarbovenop enkele bonussen overmaken voor de handtekening van de rechtsback uit de Verenigde Staten, die dit seizoen pas op de plaats gemaakt lijkt te hebben en voorbijgestreefd is door Noussair Mazraoui. Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax wil volgens de berichtgeving minimaal 15 tot 20 miljoen euro verdienen met de verkoop van Dest. In de afgelopen winterstop bracht Der Rekordmeister nog een officieel bod van 20 miljoen euro uit, maar dat wezen de Amsterdammers af. Door het coronavirus staat Bayern er nu, zoals zoveel clubs, minder florissant voor.

Het vertrek van Jorrit Hendrix bij PSV is zeker geen uitgemaakte zaak. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad donderdagochtend. De middenvelder van de Eindhovenaren hoeft onder Roger Schmidt ogenschijnlijk niet te rekenen op een basisplaats, waardoor een transfer in de lucht hangt. Het Italiaanse Spezia, dat eerder Jeroen Zoet contracteerde, uitte zijn interesse in Hendrix, maar lijkt inmiddels te zijn afgehaakt. De promovendus hoopte Hendrix voor een jaar te huren, maar naar verluidt heeft PSV daarin geen interesse. De Nederlandse club wil Hendrix graag kwijt voor zo’n drie miljoen euro, maar Spezia heeft daarvoor naar verluidt al teveel uitgegeven in deze transferperiode.

Buitenland:


Het hoofdstuk van Luis Suárez bij FC Barcelona is mogelijk tóch niet ten einde. Mocht de Uruguayaanse aanvaller geen transfer maken, gaat Ronald Koeman hem gewoon weer selectie. Dit zei de Barça-trainer na de oefenzege tegen Girona (3-1). “Ik heb vanmorgen met Luis gesproken”, aldus Koeman na de vriendschappelijke wedstrijd tegen TV3. “We wachten af of hij blijft of niet. Als hij geen nieuwe club vindt en blijft, zal hij gewoon deel gaan uitmaken van de selectie.” Deze uitspraken komen toch wel als een verrassing. Koeman besloot in de oefenduels tegen Nastic en Girona Suárez niet te selecteren en liet de routinier eerder weten dat hij niet in zijn plannen voorkomt.

De transfer van Gareth Bale van Real Madrid naar Tottenham Hotspur zou intussen zo goed als helemaal in kannen en kruiken zijn. Volgens de Daily Mail hebben alle partijen woensdagavond een akkoord bereikt ver de transfer. De Welshman zou uiteindelijk voor één jaar terugkeren naar Tottenham. Daar zou hij 14 miljoen euro gaan verdienen, al zal Real nog een deel van die som ophoesten. Andere spelers worden er niet in de deal betrokken worden. Er zouden enkel nog een paar details uitgeklaard moeten worden, daarna kan de deal ook officieel aangekondigd worden.

Welke club moet Dest kiezen?

  • Bayern
  • Barcelona
  • Ajax
  • Een andere
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:37
2+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
4+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
35+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
20+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
24+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
300+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
128+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
57+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
99+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
43+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
364+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
20+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
2866+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
166+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
315+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
08:40
390+
‘Ajax streept volgende kandidaat door’
08:25
149+
‘Beker-opsteker voor Feyenoord’
08:10
206+
‘Van ‘t Schip weet nieuwe Ajax-rol’
23:44
266+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
381+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie