‘PSV-stunttransfer door Roger Schmidt’

Foto: ‘PSV-stunttransfer door Roger Schmidt’

Het zou op zich best een stuntje zijn als Eran Zahavi binnenkort naar PSV komt. De verwachting is dat Sam Lammers naar het Italiaanse Atalanta Bergamo vertrekt en de Israëlische doelpuntenmaker moet hem opvolgen in het Philips Stadion.

Boksen de Eindhovenaren het voor elkaar om de goalgetter vast te leggen, dan komt dat hoe dan ook voor een groot gedeelte op het conto van oefenmeester Roger Schmidt. Het Algemeen Dagblad schrijft namelijk: “Zahavi staat in de telefoonklapper van trainer Roger Schmidt, die een nieuw netwerk bij PSV heeft binnengebracht. Vaak zijn het spelers die PSV al wel goed kent en heeft gescout, maar de aanwezigheid van Schmidt geeft PSV bijvoorbeeld in Duitsland en in China sneller toegang tot belangrijke transfernetwerken. De trainer won in 2018 met Beijing Guoan het bekertoernooi en baarde met die prestatie opzien. Ook bij de topscorer in de Chinese competitie – Zahavi dus – die naar verluidt graag nog eens met de coach van PSV zou willen werken.”

De spits kan een ongelooflijk doelpuntenmoyenne overleggen: ” In China haalde hij vorig jaar bij Guangzhou R&F een doelpuntengemiddelde dat nog iets beter was dan een op een (29 goals uit 28 duels). Zijn contract loopt eind december af bij de club waar Giovanni van Bronckhorst momenteel hoofdcoach is. Een transfersom moet nog worden uitonderhandeld, waarbij het huidige salaris van de spits van het nationale team van Israël in het oog springt. Hij zou een kleine 10 miljoen euro per seizoen verdienen, maar ook bereid zijn om voor een overgang naar de Eredivisie een verschrompeling van dat bedrag te accepteren.”

Hoop jij dat dit doorgaat?

  • Ik wel
  • Ik niet
976+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie