Memphis Depay krijgt bizar nieuws van Barcelona

Foto: Memphis Depay krijgt bizar nieuws van Barcelona

De Telegraaf was vannacht iets te enthousiast in zijn berichtgeving over Memphis Depay. De krant meldde dat FC Barcelona de aanvaller van Olympique Lyon deze week nog zou presenteren als nieuwe aanwinst, maar dit gaat vermoedelijk nog eventjes duren.

De Spaanse competitie heeft namelijk op de rem getrapt: alle Primera División-clubs zijn in de laatste maanden geholpen door de staat met het oog op de coronacrisis, en daarbij is de afspraak gemaakt dat de desbetreffende ploegen deze zomer slechts de helft van hun transferinkomsten uit mogen geven aan de komst van nieuwe spelers. Bij Memphis gaat het om maximaal 30 miljoen euro, waardoor Barça dus eerst maar liefst 60 miljoen euro moet verdienen…

De Telegraaf schrijft nu: “Voor FC Barcelona is het daarom zaak zo snel mogelijk enkele uitgaande transfers te doen en aan te tonen dat de club een positieve transferbalans heeft van 60 miljoen euro. Pas dan geeft de Spaanse voetbalbond toestemming aan de Catalanen om Depay op te halen bij Olympique Lyon. Vanwege deze tegenslag is de kans groot dat de Nederlander dinsdagavond toch nog voor zijn Franse club in actie komt in de competitiewedstrijd uit bij Montpellier.”

En het kan nog wel eventjes duren vooraleer we écht witte rook kunnen zien… “Het geduld van de Nederlander wordt flink op de proef gesteld. Hij zal met spanning uitkijken naar de transferontwikkelingen rond onder anderen Rafinha, Samuel Umtiti en Martin Braithwaite, die mogen vertrekken en samen voor de benodigde 60 miljoen euro zouden moeten zorgen. FC Barcelona verwacht inmiddels dat de presentatie van Depay deze week niet kan plaatsvinden, maar dat dit noodgedwongen later wordt.”

Barça moet voor 60 miljoen euro verkopen…

  • Dat duurt nog wel even
  • Zo gedaan!
386+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie