Dramatische start voor beloftes: “Dit is Ajax-onwaardig”

Foto: Dramatische start voor beloftes:  “Dit is Ajax-onwaardig”

Jong Ajax kent een dramatische start in de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste drie duels werd er nog geen punt gepakt, waardoor de ploeg van Mitchell van der Gaag onderaan bungelt. De trainer weet dat het een stuk beter zal moeten.

Maandagavond verloren de Amsterdamse beloftes van Jong PSV met 1-2, terwijl de ploeg tegen Roda JC (4-0) en NEC (2-1) ook al op nederlagen werd getrakteerd. Van der Gaag weet waar het beter moet. “We kunnen wel weer zeggen dat het leermomenten zijn, maar het zijn wel continu dure leermomenten. We hebben momenten goed gevoetbald, maar wel weer verloren”, zegt de oefenmeester tegen FOX Sports. “Paniek is een groot woord, maar het is niet prettig. Op dit moment is het, nul uit drie, Ajax-onwaardig. Het is aan ons om daar verbetering in aan te brengen.” 

Van der Gaag stelt dat dit voor de jonge spelers een belangrijk leermoment is. “Ze willen allemaal naar 1. Dan moet je stabiel en betrouwbaar worden en dat laten zien. Ook op moeilijke momenten. Dit is een situatie die weinig jonge spelers van Ajax hebben meegemaakt, hier moeten ze ook weer komen bovendrijven.” 

De werkwijze wordt ondanks de slechte resultaten niet gewijzigd. “We gaan op dezelfde voet verder, met dezelfde manier van spelen en dezelfde uitvoering. Go Ahead zal vrijdag wel denken: als er een moment is om ze te pakken, is het nu. Maar wij houden ons vast aan het voetbal. Het gaat vanzelf goed komen, dat vertrouwen heb ik.”

Zorgwekkend?

  • Zeker
  • Nee, dit is maar een momentopname
315+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie