Nu al verbazing over Donny van de Beek bij Manchester United

Foto: Nu al verbazing over Donny van de Beek bij Manchester United

Donny van de Beek heeft zijn officieuze debuut gemaakt voor zijn nieuwe club Manchester United. De Red Devils werkten gisteren in het geheim een oefenwedstrijd af tegen Aston Villa, die verloren werd met 0-1. De oud-Ajacied maakte echter een geweldige indruk.

De krant Manchester Evening News geeft de Oranje-international een 7 als rapportcijfer voor zijn eerste duel in het shirt van de Mancunians: “Eiste de bal op wanneer hij deze niet had en kwam vanuit zijn diepliggende rol op het middenveld vaak naar voren. Sterk met de bal, maar ging niet meer zo vaak diep in de tweede helft.”

Toch werd er dus met 0-1 verloren… Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer vertelt: “Vooral in de eerste helft speelden we goed en creëerden we kansen. We misten misschien wat scherpte en wat uithoudingsvermogen, omdat we nog in de voorbereiding zitten. We moeten de kansen die we krijgen natuurlijk wel afmaken, zodat je vrolijk naar huis kan gaan. Maar het resultaat was niet het belangrijkst.”

De Noor gaat verder: “Er waren zeker positieve punten, een aantal positieve individuele prestaties ook.” Solskjaer doelt dus op Van de Beek: “Donny was misschien wel het grootste pluspunt in het veld. Hij is geweldig in het vinden van ruimtes en creëert tijd voor zichzelf met zijn timing en beweging. Ik ben heel gelukkig met zijn optreden.”

Had jij wel verwacht dat hij zich snel aan zou passen?

  • Ik zeker, ja
  • Ik niet
1724+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie