De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Aftrap Eredivisie!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Aftrap Eredivisie!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Dit weekend is het dan eindelijk zover. Na maandenlang te hebben gewacht mogen we weer genieten. De Eredivisie terug van weggeweest en dus pakken we lekker uit. Het Nederlands voetbal op hoogste niveau moet goed gevierd worden. Dit zijn de beste voetbaluitzendingen van het weekend.



Zaterdag 12 september



Zaterdag is de dag dat het Nederlandse voetbal van de Eredivisie officieel wordt afgetrapt. Hoewel we eerst nog wel de middag moeten overleven, gaat het voetbalplezier vanaf 18.00 uur stipt beginnen. De Premier League wordt dan namelijk ook weer gestart met een speciale wedstrijd. 


Een greep uit de leukste uitzendingen van 12 september hieronder:


18.00 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Leeds United, 18.45 uur op FOX Sports 1: SC Heerenveen – Willem II, 20.00 uur op FOX Sports 2: PEC Zwolle – Feyenoord, 21.00 uur op FOX Sports 1: FC Twente – Fortuna Sittard


Liverpool kun je op Anfield als eerste in actie zien komen op zaterdag 12 september. De regerend landskampioen neemt het in eigen huis op tegen Leeds United. Met veel transfergeruchten rondom Georginio Wijnaldum en zijn mogelijke vertrek naar Barcelona is het zeker je tijd waard om even in te schakelen. Wie weet breekt de Nederlanders laatste wedstrijd in het rode shirt wel sneller aan dan je denkt.



Om kwart voor zeven schakelt Nederland collectief over naar FOX Sports 1. Het moment waar we als voetbalfans al maanden op wachten is dan eindelijk aangebroken. De Eredivisie gaat weer beginnen met een gloednieuw seizoen. Een officiële kampioen kent vorig seizoen niet gezien COVID-19, dus iedere club strijdt dit jaar zonder titel.



Als eerste is het sc Heerenveen en Willem II die elkaar mogen begroeten op de grasmat. De clubs uit het noorden en zuiden van het land spelen de eerste wedstrijd van het seizoen, waarna PEC Zwolle en Feyenoord een paar uur later volgen. Die wedstrijd is te zien op FOX Sports 2. FC Twente en Fortuna Sittard sluiten de avond af met met een krachtmeting om 21.00 uur.


Zondag 13 september



Na een mooi begin op zaterdagavond kunnen we ook op zondag genieten van een heerlijke middag voetbal. Het affiche kent verschillende krachtmetingen die we om specifieke redenen niet willen missen. Meest opvallende daarvan is misschien toch wel FC Groningen dat het opneemt tegen een mogelijke titelkandidaat.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 13 september hieronder:


14.30 uur op FOX Sports 2: Sparta Rotterdam – Ajax, 16.45 uur op FOX Sports 1: FC Groningen – PSV, 17.40 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Everton, 20.55 uur op Ziggo Sport: Valencia CF – Levante UD


FC Groningen speelt op zondagmiddag tegen PSV. Voor Arjen Robben zal het een speciale krachtmeting zijn, gezien hij ooit begon bij de Groningse club en vervolgens de overstap maakte naar PSV voordat hij op avontuur ging in het buitenland. We kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe hij bij Groningen speelt tegen zijn andere oude liefde uit Nederland.



Gezien PSV een grote omschakeling heeft meegemaakt is het tevens interessant om te zien hoe de club uit de verf komt. Een nieuw spelsysteem en rollen die nog wel verbeterd kunnen worden, geven kansen aan Groningen om de titelkandidaat een pak slaag uit te delen. Al helemaal als Robben zich goed voelt. 



De andere wedstrijd die gespeeld wordt in de Eredivisie is Sparta Rotterdam tegen Ajax. De Rotterdamse club gaat er alles aan doen om Ajax een slechte seizoensstart te bezorgen. Vorig seizoen kregen de Amsterdammers het niet voor elkaar om te winnen van Vitesse en de twee seizoenen daarvoor liet de club ook al punten liggen. De vraag is of dat weer in de kaarten zit voor komend seizoen.

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • Liverpool – Leeds United
  • SC Heerenveen – Willem II
  • PEC Zwolle – Feyenoord
  • FC Twente – Fortuna Sittard
  • Sparta Rotterdam – Ajax
  • FC Groningen – PSV
  • Tottenham Hotspur – Everton
  • Valencia CF – Levante UD
56+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:26
5+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
207+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
47+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
23+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
152+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
336+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
104+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
129+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
42+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
251+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
8+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
284+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
161+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
161+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
95+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
135+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
103+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
29+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie