Heerenveen rond komst van Botman-vervanger af

Foto: Heerenveen rond komst van Botman-vervanger af

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat sc Heerenveen komende donderdag twee vliegen in één klap gaat slaan: directeur Gerry Hamstra hoopt dan namelijk een duo nieuwe verdedigers vast te leggen. 

“Algemeen aangenomen gaat het waarschijnlijk om Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion) of Pawel Bochniewicz (Górnik Zabrze)”, weet ook FeanOnline. “De geruchten over dit tweetal zijn al langer gaande. In het geval van Bochniewicz zat het interlandweekend van het Poolse nationale elftal in de weg en bij Van Hecke moest SC Heerenveen eerst wachten op een formele afronding van zijn transfer van NAC Breda naar Brighton & Hove Albion.” 

De fansite besluit: “De verwachting is dat Bochniewicz een contract voor vier jaar gaat tekenen. Van Hecke zou voor één seizoen gehuurd worden van de Engelse Premier League-club.”

Update 10/09 18.30u

De verwachting dat sc Heerenveen donderdag Pawel Bochniewicz zou presenteren is uitgekomen. De Friezen maakten aan het begin van de avond de komst van de Poolse centrale verdediger wereldkundig. De van Górnik Zabrze afkomstige international tekent echter niet voor vier, maar voor drie jaar in het Abe Lenstra stadion. Afgelopen week was Bochniewicz nog met de nationale ploeg aanwezig in de Johan Cruijff Arena voor de interland met Oranje, maar hij bleef negentig minuten op de bank.

In Heerenveen moet hij de afgelopen seizoen gehuurde Sven Botman doen vergeten. Gerry Hamstra, technisch manager van de club, heeft alle vertrouwen in de aankoop. “Het is bekend dat we op zoek waren naar versterking achterin, naar een centrale verdediger die er meteen staat. Pawel is een lange, kopsterke verdediger die durft te voetballen en leidinggevende kwaliteiten met zich meebrengt. Met Pawel halen we een ervaren speler in huis die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld heeft en recent opgeroepen is voor het Poolse nationale team”, klinkt het op de clubsite.

Het is voor de Pool niet zijn eerste buitenlandse avontuur. Als jeugdspeler maakte hij op zijn zestiende al de move naar het Italiaanse Reggina. Hij werd tweemaal verhuurd: twee seizoen aan het seizoen Granada en anderhalf jaar aan Górnik Zabrze. Die ploeg nam hem in 2019 definitief over. 

Goede verdediger voor Heerenveen?

  • Denk ik wel
  • Maar afwachten…
53+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:16
2+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
25+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
32+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
11+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
23+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
25+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
67+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
45+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
28+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
41+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
21+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
64+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
153+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
251+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
222+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
524+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
599+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
239+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
22:23
252+
‘Genadeklap dreigt voor Vitesse’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie