Done deal: Clubhopper Falkenburg tekent voor één jaar bij Roda JC

Foto: Done deal: Clubhopper Falkenburg tekent voor één jaar bij Roda JC

Na Sparta, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC, Willem II en ADO Den Haag heeft Erik Falkenburg een nieuwe club in Nederland beet: de 32-jarige Leidenaar verruilt de Hofstad namelijk voor het Kerkrade van Roda JC. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Falkenburg was vandaag al niet meer present bij de ADO-training en reisde af naar Limburg om de deal rond te maken. Vervolgens zal hij morgen gepresenteerd moeten worden in het Parkstad Limburg Stadion. 

Het AD vult aan: “Falkenburg stond sinds de zomer van 2017 onder contract bij ADO. Hij speelde onder meer 69 eredivisiewedstrijden voor de club uit Den Haag. Daarin scoorde hij elf keer en gaf hij twee assists. Na het vertrek van Tom Beugelsdijk naar Sparta en Lex Immers, die zijn contract liet ontbinden en inmiddels bij NAC Breda heeft getekend, verlaat er opnieuw een routinier de selectie van ADO.”

Update 17.45u

De overgang van Erik Falkenburg naar Roda JC is afgerond. De 32-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van ADO Den Haag. De clubhopper, die ruim 300 Eredivisie-duels speelde, tekent in Kerkrade een contract voor één seizoen. 

Jeffrey van As, technisch directeur van Roda, is blij met de komst voor de ervaren prof. “Met Erik halen we een zeer ervaren aanvallende middenvelder in huis, met zelfs Europa League ervaring. Erik is een échte prof die met zijn werklust tegenstanders opjaagt. Hij is gevaarlijk in het zestienmetergebied en bij spelhervattingen en corners hebben we met zijn kopkracht een wapen erbij. We zijn zeer content met zijn komst naar Roda JC”, klinkt het op de clubsite.”

Falkenburg sluit vrijdag aan bij de selectie van Roda JC en hij zal spelen met rugnummer 33. Zaterdagmiddag gaan de Limburgers op bezoek bij De Graafschap, het is nog onduidelijk of de aanwinst dan direct van de partij zal zijn. Roda is het seizoen sterk begonnen met zes punten uit twee duels.

Gaat hij belangrijk worden voor Roda JC?

  • Ja
  • Nee
66+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie