“Achteraf kreeg ik enorm spijt van de manier waarop ik bij Ajax ben vertrokken”

Foto: “Achteraf kreeg ik enorm spijt van de manier waarop ik bij Ajax ben vertrokken”

Amin Younes heeft in een uitgebreid gesprek met VICE het één en ander laten weten over zijn carrière. Daarin sprak de Libanese Duitse voetballer ook uitgebreid over zijn periode bij Ajax. De club verliet hij niet op de manier waarop hij gehoopt had.

Het begon allemaal in de zomer na de Europa League-finale en de Confederations Cup. Transfergesprekken met Napoli waren al in volle gang en in de winterstop kon Younes vertrekken, maar hij besloot te blijven. “Intussen werd Keizer ontslagen, en moest ik onder nieuwe trainer Erik ten Hag mijn basisplaats aan Justin Kluivert afstaan. Tijdens een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen had ik bijna de hele tweede helft warmgelopen, toen de trainer me in de negentigste minuut vroeg om in te vallen. Kijk, ik wil geen slecht voorbeeld zijn voor de jeugd. Echt niet. Het is je werk als voetballer en dat moet je dan doen. Je kunt zo’n invalbeurt niet weigeren. Maar ik maakte een emotionele beslissing en weigerde in te vallen.”

Nogmaals: dat kan je niet doen. Maar als je van voetbal houdt, dan zul je me wel een beetje begrijpen. De trainer zei na de wedstrijd in een interview dat hij me wilde belonen voor een goede invalbeurt de week ervoor. De manier waarop hij dat deed, met een invalbeurt in de negentigste minuut, vond ik op dat moment niet goed”, vervolgde Younes. Hij vindt het vervelend dat de trainer er na afloop ook niet met hem over in gesprek is gegaan.

Ik aanvaardde de consequenties van mijn actie. De trainer stuurde me terug naar Jong Ajax. Dat was het einde van mijn tijd bij Ajax. Mijn contract liep die zomer af en ik heb geen minuut meer in het eerste elftal gespeeld. Achteraf kreeg ik enorm spijt van de manier waarop ik bij Ajax ben vertrokken. Het was geen makkelijke situatie vanwege mijn contract, al die onderhandelingen en onzekerheden. Maar voor mij is het belangrijkste dat mensen moeten weten dat ik altijd alles heb gegeven voor Ajax, omdat ik heel veel van de club hou.”

Terecht dat hij spijt kreeg?

  • Ja
  • Nee
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie