België en Frankrijk zegevieren, Ronaldo eist primeur op

In de Nations League heeft België dinsdagavond een klinkende overwinning behaald. In Brussel waren de ‘Rode Duivels’ veel te sterk voor IJsland: 5-1.

De bezoekers namen nog wel de leiding via Hólmbert Fridjonsson, die een van richting veranderd schot binnen zag vallen. Een stunt leek in de maak, maar nog voor rust leidde België alweer met 2-1. Axel Witsel maakte de tegentreffer onschadelijk na een vrije trap van Dries Mertens en Michy Batshuayi zorgde voor de voorsprong.

In de tweede helft maakte Mertens zelf de 3-1. Opnieuw Batshuayi en de jonge Jérémy Doku brachten de eindstand op het bord. België gaat in Groep 2 aan kop met zes punten uit twee duels, waar Engeland op vier blijft steken door een 0-0 gelijkspel bij Denemarken.

Frankrijk wint herhaling WK-finale, Ronaldo schittert bij Portugal

In Groep 3 stond de WK-finale van 2018 opnieuw op het programma: Frankrijk versus Kroatië. De Fransen wonnen destijds met 4-2 en dat was ook de uitslag die dinsdagavond in de Nations League werd bereikt.

Dejan Lovren opende nog wel de score voor de Kroaten, maar net bij België herstelde Frankrijk dat voor rust via Antoine Griezmann en Anthony Martial. Na de 2-2 van Josip Brekalo zorgden Dayot Upamecano en Olivier Giroud (strafschop) voor de beslissing.

In dezelfde groep was Cristiano Ronaldo de grote man bij Portugal. De Juventus-aanvaller was afgelopen weekend nog toeschouwer, maar tegen Zweden was hij de grote man. De steraanvaller maakte als eerste speler ooit in Europa zijn honderdste interlanddoelpunt en in de 72ste minuut schoot hij ook nog de 0-2 binnen.

Gaat deze generatie Belgen nog een prijs winnen?