TRANSFERUURTJE: Knalhard PSV-spel, Memphis-ruildeal, Koeman luistert niet

Foto: TRANSFERUURTJE: Knalhard PSV-spel, Memphis-ruildeal, Koeman luistert niet

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Bij PSV ging iedereen ervan uit dat Sam Lammers een contractverlenging zou gaan ondertekenen. De jonge spits wil echter naar het Italiaanse Atalanta Bergamo transfereren, dat niet al te veel wenst te betalen voor zijn transferdoelwit. Het Algemeen Dagblad schrijft op dinsdagochtend: “Niemand had verwacht dat Lammers de club nog de rug zou willen toekeren. Een vertrek lijkt onvermijdelijk, waarbij een knalhard spel om de laatste miljoenen zal volgen. PSV geldt als een club die zich nimmer te lastig wil opstellen als een speler een mooie transfer wil maken, maar de leiding is wel geïrriteerd als gemaakte afspraken doorkruist worden.” De krant vervolgt: “De onderhandelingspositie van PSV richting Atalanta is niet al te best. Lammers’ huidige verbintenis in Eindhoven loopt nog ruim negen maanden en dus is het onmogelijk om nog de absolute hoofdprijs te vragen. Lammers is een van de spelers die in Eindhoven veel transferwaarde vertegenwoordigt en het komt nu slecht uit dat hij zijn contract niet heeft verlengd. Roger Schmidt wilde hem graag houden.”

Volgens Chinese bronnen zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat Steven Berghuis binnenkort van Feyenoord naar Shandong Luneng transfereert. De deal waarbij de aanvaller naar de Super League vertrekt zou zelfs al bijna in kannen en kruiken zijn… Dat is in ieder geval wat het medium Shandong TV weet te melden. De televisiezender stelt dat we bijna witte rook kunnen verwachten wat betreft de opvallende transfer en kent de transfersom: de Chinezen zouden 11 miljoen euro betalen voor Berghuis. De Feyenoorder behoorde tot voor kort tot de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola, maar ruilde hem onlangs in voor Guido Albers, de spelersmakelaar die de zaken van onder anderen Donny van de Beek behartigt. Mogelijk is hij de boer opgegaan met zijn cliënt.Sven Botman verruilde Ajax eerder deze transferperiode voor het Franse Lille OSC en is een revelatie bij zijn nieuwe werkgever. Met het oog op de gezondheidsproblemen van Daley Blind had men hem in de Johan Cruijff ArenA goed kunnen gebruiken… In een interview met De Telegraaf legt de jongeling uit waarom hij uit Amsterdam vertrok: “Ik begon steeds meer te beseffen dat er in de Eredivisie heel erg de nadruk wordt gelegd op het voetballende aspect. Kijk, ik kom uit de Ajax-school en kan voetballen, alleen denk ik dat mijn grootste kwaliteiten liggen in het pure verdedigen. Ik weet dat ik meer tot mijn recht kom in de Ligue 1 dan in de Eredivisie. Wat ook meespeelde: Lille had een solider en beter plan met mij dan Ajax.” Botman had ook maar een kleine kans op een basisplek: “Zeker. Het is geen schande om de tweede linker centrumverdediger van Ajax te zijn. Maar ik vond het gewoon geen optie om nog anderhalf à twee jaar te moeten wachten om er een vaste waarde te worden.”

Buitenland:

Oefenmeester Ronald Koeman en (een deel van) het bestuur van FC Barcelona zijn het niet eens: de coach wil Georginio Wijnaldum hebben, waar de beleidsbepalers Thiago Alcántara graag naar het Camp Nou-stadion zien komen… De Duitse krant BILD meldde op zondag dat Barça contact opgenomen had met het management van de spelmaker van Bayern München om een transfer bespreekbaar te maken. Dit gebeurde klaarblijkelijk buiten het medeweten van Koeman om, want journalist Fabrizio Romano meldt vandaag dat de Zaandammer Thiago helemaal niet wil hebben. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal mikt namelijk voor de volle honderd procent op een samenwerking met Wijnaldum, die over moet komen van Liverpool. De Reds willen ongeveer 20 miljoen euro hebben voor hun middenvelder en dus is Gini een betaalbare klant.

Dat er iets speelt tussen Memphis Depay en FC Barcelona is inmiddels wel duidelijk. De transfer van de aanvaller naar het Camp Nou-stadion moet echter nog vorm krijgen, want naar verluidt wordt er hard onderhandeld over de invulling. Eerder konden we lezen dat de Catalanen 25 miljoen euro zouden betalen voor hun doelwit, maar ‘transfergoeroe’ Gianluca Di Marzio en Sky Sport Italia hebben heel iets anders vernomen. De betrokken partijen zouden namelijk in gesprek zijn over een ruildeal. Naar verluidt is het de bedoeling dat Samuel Umtiti de omgekeerde weg bewandelt. De centrumverdediger werd opgeleid door Olympique Lyon alvorens hij in 2016 naar de Primera División trok. Nu kan de Fransman dus terugkeren naar het Parc Olympique Lyonnais.

Moet PSV Lammers laten gaan?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:50
1+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
15+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
48+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
77+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
136+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
132+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
258+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
15+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
12+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
119+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
25+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
227+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
157+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
16:30
193+
Dit zijn de beste teamgenoten ooit van Van der Gijp en Kieft
16:09
84+
Spaan sneert naar Nederlandse top: “Daar scouten ze beter dan bij ons”
15:48
865+
‘Kroes neemt meteen nieuwe trainer mee bij Ajax-terugkeer’
15:31
41+
UEFA kiest Makkelie als enige Nederlandse scheidsrechter bij EK
15:11
647+
‘Promes speelt vies spelletje in Dubai’
14:51
146+
FC Twente slijpt de messen: “We hebben nog niets”
14:36
464+
Woeste Ten Hag haalt uit én reageert op Antony-schandaal
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie