KNVB start onderzoek naar racistische uitlatingen bij MVV-Cambuur

Foto: KNVB start onderzoek naar racistische uitlatingen bij MVV-Cambuur

De tuchtcommissie van de KNVB is een onderzoek gestart naar racistische uitingen die te horen waren tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen MVV en SC Cambuur (1-7).

De Leeuwarder Courant schrijft: “Scheidsrechter Sander van der Eijk liet bij het begin van de tweede helft door de stadionspeaker in Maastricht omroepen dat bij racistische uitingen de wedstrijd zou worden stilgelegd. Aanleiding waren verwensingen die Cambuuraanvaller Issa Kallon voor rust naar zijn hoofd kreeg vanaf de tribunes in Limburg.”

Een woordvoerder van de KNVB reageert: “Op dit moment zijn we informatie aan het verzamelen over hetgeen is gebeurd. Er is al contact geweest met de scheidsrechter en we proberen momenteel contact te leggen met de directie van MVV. Vervolgens gaat de aanklager aan de slag met deze informatie en de wedstrijdrapporten. Als het inderdaad om racisme blijkt te gaan, dan nemen we dat extra hoog op. Dat willen we absoluut niet in de stadions terugzien. Zo kan een stadionverbod vanwege het beledigen met een discriminatoir karakter oplopen tot 120 maanden.”

Cambuur-coach Henk de Jong sprak tijdens de rust van het duel al met Kallon over het voorval. “De scheidsrechter kwam vervolgens ook bij ons en legde uit hoe hij erin stond. Onze ploeg, met Issa en ook andere jongens als Calvin Mac-Intosch en Jarchinio Antonia, zei toen: we willen spelen”, citeert de LC hem tot slot.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie