‘FIFA 21 pakt uit tien grote veranderingen’

Foto: ‘FIFA 21 pakt uit tien grote veranderingen’

Begin oktober is het eindelijk zover, dan brengt gamesproducent EA Sports de nieuwste versie van het immens populaire FIFA op de markt. De voorbije weken en maanden werden alvast enkele teasers de wereld ingestuurd. En ondanks de corona-crisis zullen er toch een aantal grote veranderingen worden doorgevoerd.

Bij het Engelse The Sun heeft men het bijvoorbeeld over tien ‘major changes’. Zo konden we u eerder al melden dat de ‘Career Mode’ serieus is aangepakt. Tijdens de voorbije edities van het spel werd deze modus vaak over het hoofd gezien, maar nu worden enkele interessante nieuwigheden doorgevoerd. Daarnaast wordt ook een nieuw spelniveau toegevoegd. ‘Competitor Mode’ zou nog zwaarder zijn dan ‘legendarisch’ en is gebaseerd op het spel van echte professionele gamers.

Ook aan de gameplay zouden verschillende zaken beter zijn gemaakt. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker om lange doorsteekpasses te versturen. Daarnaast zullen spelers die niet in balbezit zijn, intelligentere loopbewegingen maken. Er zullen ook een heel aantal nieuwe dribbelmogelijkheden worden toegevoegd. En de ratings op gebied tactiek zullen zwaarder doorwegen, waardoor fysieke kwaliteiten minder doorslaggevend zijn.

Daarnaast werden ook enkele ingrepen gedaan om het spel realistischer te maken. Zo zullen bepaalde spelers typische en unieke bewegingen, vieringen, … krijgen. Ook botsingen tussen spelers op het veld krijgen een realistischer effect. Tot slot zal er online een tijdslot komen op stilstaande fases, zodat je tegenstander niet nodeloos tijd kan rekken. Offline zou je bepaalde situaties dan weer kunnen terugspoelen, zodat je belangrijke kansen, stilstaande fases, in dezelfde wedstrijd opnieuw kan spelen.

Ga jij FIFA 21 halen?

  • Ja
  • Nee
1913+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie