TRANSFERUURTJE: Koeman-hereniging, PSV-leegloop en Feyenoord-deal

Foto: TRANSFERUURTJE: Koeman-hereniging, PSV-leegloop en Feyenoord-deal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland 

PSV Eindhoven hoopt haar selectie flink uit te dunnen. Na het (tijdelijke) vertrek van Ritsu Doan, moeten er nog meer meer spelers volgen. Clubs die geïnteresseerd zijn in Mohamed Ihattaren, Denzel Dumfries, Cody Gakpo en Donyell Malen hebben pech, maar Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix en Maxi Romero mogen bij een goed bod vertrekken. 

Feyenoord rondde de langverwachtte transfer van João Carlos Teixeira af. De Portugese middenvelder tekende een contract voor twee seizoenen. Technisch directeur Frank Arnesen is verheugd: “Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld.”




FC Twente heeft zich verzekerd van de diensten van verdediger Dario Dumic. De Bosnisch international komt over van FC Utrecht, dat hem de afgelopen twee seizoen uitleende. Voordat Dumic naar Utrecht verkaste, speelde hij bij NEC Nijmegen. 

Donny van de Beek rondde zijn transfer naar Engeland af, maar voor Nico Tagliafico zit er nog geen overgang in. De Argentijnse linksback kan ook Leicester City van zijn lijstje afstrepen nadat de Premier League-club Timothy Castagne contracteerde. Wellicht kan Tagliafico nog uitwijken naar Spanje. 



Buitenland

Ronald Koeman heeft zijn twee gewenste versterkingen bijna binnen, weet het Algemeen Dagblad. Door het transfervrije vertrek van Arturo Vidal naar Internazionale ligt de weg naar het Camp Nou open voor Georginio Wijnaldum. Daarnaast moet ook Memphis Depay volgens het dagblad naar Barcelona verkassen. Voor de twee Oranje-internationals betekent dat een hereniging met hun voormalige bondscoach. 

Er is nog geen concrete belangstelling voor Wout Weghorst. De boomlange spits van VfL Wolfsburg werd gelinkt aan een transfer naar de Premier League, waar Arsenal en Newcastle United als mogelijke bestemmingen genoemd werden. De aanvaller geeft echter tegenover Duitse journalisten aan dat er op dit moment “niets concreets” speelt.

Een jaar geleden rondde Real Madrid de transfer van Eden Hazard af. De Spaanse topclub zou 110 miljoen euro betalen voor de Belgische vleugelflitser, maar dat bedrag blijkt veel hoger te zijn. Volgens Het Laatste Nieuws, dat in bezit is van de officiële transferpapieren van de FIFA, ligt de transfersom op 160 miljoen euro. 

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie