‘Solskjaer doet Van de Beek verrassende belofte op FaceTime’

Foto: ‘Solskjaer doet Van de Beek verrassende belofte op FaceTime’

Paris Saint-Germain en Manchester City zochten op het allerlaatste moment contact, maar Donny van de Beek heeft voor een transfer van Ajax naar Manchester United gekozen. Twee zaken waren volgens het Algemeen Dagblad doorslaggevend.

De krant onthult op dinsdag: “De doortastendheid van Manchester United was voor het kamp Van de Beek een doorslaggevende factor. Vicevoorzitter Ed Woodward greep naast Jadon Sancho van Borussia Dortmund en hikte bij Aston Villa’s Jack Grealish tegen de enorme vraagprijs van 80 miljoen pond aan (89,5 miljoen euro). Daarmee vergeleken is Van de Beek voor United een koopje. Daardoor wordt in Engeland sterk rekening gehouden met een (aanvankelijke) bijrol voor de Ajacied. Woodward pakte door en toonde aan de handtekening van Van de Beek het liefst en het snelst te willen bemachtigen.”

Er was echter nog iets: “Wat daarbij hielp, was dat Van de Beek vrijdag al een prettige kennismaking had gehad met Solskjaer. De Noorse manager van Manchester United liet vrijdag in een FaceTime-gesprek al doorschemeren de nummer 10 ook vooral als nummer 10 te zien, hoewel hij op meer posities op het middenveld uit de voeten kan. Dat Solskjaer opperde om Van de Beek in zijn kracht te gebruiken, klonk de Ajacied als muziek in de oren.”

Die belofte van Solskjaer kunnen we gerust opvallend noemen, omdat Bruno Fernandes in het voorbije seizoen op nummer 10 stond bij de Red Devils. En de Portugees was misschien wel de belangrijkste speler van United, na zijn transfer van Sporting Portugal naar Manchester. Mogelijk is het de bedoeling dat hij een linie terugzakt.

Opvallend?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie