Van Persie waarschuwt Van de Beek: “Dat is even andere koek”

Foto: Van Persie waarschuwt Van de Beek: “Dat is even andere koek”

Donny van de Beek gaat voor Manchester United spelen en Robin van Persie denkt dat hij daar klaar voor is. In zijn column in De Telegraaf deelt de topscorer aller tijden van Oranje echter ook een waarschuwing uit aan de middenvelder.

Hij stelt namelijk: “Donny wordt binnengehaald als een grote aankoop van Manchester United, maar hij zal ontdekken dat die andere 22 spelers daar eerder ook als ‘grote aankoop’ zijn gehaald. De een had een nog grotere transfer dan de ander. Het betekent dat hij er meteen moet staan en daar moet hij zich mentaal op instellen. Want Manchester United is in alle opzichten een beest van een club.”

Van Persie gaat verder: “Als het goed gaat is Manchester de prachtigste plek. Ook het leven vond ik er geweldig. Je kan er een hapje eten en mensen zullen een uur voor je wachten om met je op de foto te gaan. Heel classy. Maar als het slecht gaat, kom je onder een vergrootglas te liggen. Zowel privé als op het veld.”

De oud-voetballer weet als geen ander: “De grootsheid van de club heeft ook zijn weerslag op de commerciële activiteiten die straks van hem worden verwacht. In mijn eerste jaar bij United was dat aantal nul, in mijn laatste moest ik elke week opdraven. Toen ik recent bij Rashford was, vroeg ik hem hoe vaak hij nu iets commercieels moet doen. Hij kon zich de laatste vrije middag na een training niet meer herinneren. Dat is even andere koek dan na een training een siëstaatje pakken.”

Gaat Van de Beek het maken bij United?

  • Ik denk van wel
  • Ik denk van niet
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie