TRANSFERUURTJE: Krankzinnig Messi-nieuws, Gini-transfer, PSV juicht

Foto: TRANSFERUURTJE: Krankzinnig Messi-nieuws, Gini-transfer, PSV juicht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Donny van de Beek transfereert van Ajax naar Manchester United, dat is nu wel duidelijk. De deal is nog niet officieel bekrachtigd, maar dat kan niet lang meer duren, omdat alle partijen er al mondeling uit zijn. Iedereen weet dus waar hij aan toe is. De Telegraaf schrijft op maandagochtend: “Voor Ajax, dat dus minder ontvangt dan de 50 miljoen euro die Real Madrid zou betalen (nu maximaal 45 miljoen euro), was het interessant om nu te cashen. De transfermarkt is dit jaar tot 6 oktober open.” De krant gaat verder: “Een vroeg vertrek van Van de Beek, die in Manchester voor vijf jaar tekent, is ook een aderlating. Maar het geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars ruimschoots – en zelfs nog voor Ajax’ start van de Eredivisie op 13 september – de tijd om een vervanger aan te trekken. Al gaf trainer Erik ten Hag na het treffen met Frankfurt aan dat het geen uitgemaakte zaak is dat er een extra middenvelder komt.”

Er is maar een piepkleine kans dat Luis Suárez naar Ajax komt. Volgens de Spaanse media wil de Uruguayaan namelijk per se naar een Europese topclub vertrekken, zoals bijvoorbeeld het Italiaanse Juventus of het Franse Paris Saint-Germain. Dat heeft met twee zaken te maken: allereerst strijkt de goalgetter een megasalaris op in het Camp Nou-stadion. Hij is best bereid om genoegen te nemen met minder, maar in de Johan Cruijff ArenA kan hij slechts een fractie verdienen van zijn jaarloon bij Barça van ongeveer 25 miljoen euro. Bovendien is Suárez misschien 33 jaar oud, hij acht zichzelf nog lang niet versleten. En bij een eventuele nieuwe club (eerst dient Barcelona hem nog een gouden handdruk te geven van 14 miljoen euro, anders blijft hij waar hij is) wil de Uruguayaan de Champions League kunnen winnen. Dat ziet hij in Amsterdam niet gebeuren…Oefenmeester Roger Schmidt heeft zijn gewenste linksback bijna binnen. Philipp Max is namelijk hard op weg naar het Philips Stadion van PSV, zo schrijft het Algemeen Dagblad op maandagochtend. Mogelijk vliegt de back vandaag nog naar Eindhoven. De bovengenoemde krant onthult: “De Eindhovenaren willen linksback Philipp Max (26) op korte termijn presenteren als nieuwste aanwinst. De drievoudig Duits international wil weg bij zijn huidige club FC Augsburg en staat open voor een stap naar Eindhoven. Technisch manager John de Jong was gisteravond nog druk in gesprek met FC Augsburg, dat al een tijdje geen krimp had gegeven. PSV wilde ongeveer 7,5 miljoen betalen voor Max en de club uit de Bundesliga wilde ongeveer 10 miljoen euro ontvangen.” Het AD vervolgt zijn verhaal: “De onderhandelingen waren gisteravond in volle gang en de verwachting is dat partijen elkaar ergens ertussenin gaan vinden. In dat geval vliegt Max vandaag al in voor een medische keuring en kan hij een meerjarig contract ondertekenen.

Lex Immers liet een paar dagen geleden zijn contract bij ADO Den Haag ontbinden omdat hij zich niet langer gewenst voelde in het Cars Jeans Stadion. De geroutineerde middenvelder heeft al een nieuwe werkgever gevonden: NAC Breda. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg communiceert via de officiële kanalen: “Niemand minder dan Lex Immers komt NAC versterken! De 34-jarige Hagenaar was na zijn vertrek bij ADO Den Haag clubloos en tekent vandaag een tweejarig contract bij NAC. Lex zal vanmiddag direct aansluiten aan de groepstraining.” Immers reageert: “Ik heb onwijs veel zin om samen met NAC te knokken en de strijd aan te gaan. Het vertrouwen in deze groep en staf is erg groot. Maurice en Mattijs, in combinatie met een club als NAC, hebben mij over de streep getrokken. Ik geloof echt in het verhaal en het plan van NAC.”

Buitenland:

Lionel Messi is hard op weg naar Manchester City. De aanvaller heeft een transferverzoek ingediend bij zijn werkgever FC Barcelona en vandaag staat er een gesprek op de planning tussen de vader en tevens zaakwaarnemer van de superster en Josep Maria Bartomeu. Het dagblad Sport weet dat de toekomst van de aanvaller inderdaad bij Manchester City ligt. Het is de bedoeling dat Messi eerst drie jaar gaat spelen in het Etihad Stadium, waarna hij naar New York City FC vertrekt, een andere club van City Football Group. Volgens het medium ligt er een contract ter waarde van 100 miljoen euro bruto klaar voor de (volgens velen) beste voetballer aller tijden. Houdt hij zich vervolgens aan de afspraak en sluit hij zijn carrière af in de Major League Soccer, dan krijgt hij een krankzinnige tekenbonus ter waarde van 250 miljoen euro. Met deze constructie zou City Football Group de regels met betrekking tot Financial Fair Play omzeilen.

El Mundo Deportivo schrijft op de vroege maandagmorgen dat Georginio Wijnaldum daadwerkelijk hard op weg is naar FC Barcelona. De Catalanen zouden in ieder geval al in onderhandeling zijn met Liverpool om hun nieuwe coach Ronald Koeman zijn eerste aanwinst te geven. Wijnaldum beschikt over een aflopend contract op Anfield Road, waarover oefenmeester Jürgen Klopp onlangs nog zei: “Het is een open contractsituatie, we doen daar verder geen mededelingen over. De kwestie blijft tussen de club en speler. De verhoudingen zijn momenteel goed, Gini maakt een scherpe indruk tijdens de voorbereiding. De afgelopen jaren was hij ook al steeds één van de beste spelers. Dat is alles wat ik erover kan zeggen.” Volgens het bovengenoemde medium is de kans echter bijzonder groot dat de toekomst van Wijnaldum in het Camp Nou-stadion ligt. De transfer is nog niet afgerond, maar kan in een stroomversnelling komen als Thiago Alcántara van Bayern München zich bij de Reds voegt. Die willen hem in ieder geval graag hebben en de Spaanse spelmaker zou zijn jawoord al hebben gegeven aan de regerend landskampioen van de Premier League.

Tekenbonus van 250 miljoen voor Messi?

  • Echt waanzinnig
  • Ik snap het wel
686+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
52+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
28+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
20+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
218+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
88+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
28+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
143+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
56+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
82+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
440+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
190+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
285+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
776+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
166+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8617+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1943+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3264+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
574+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
965+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie