De beste voetbaluitzendingen van deze week: Nations League-tijd!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: Nations League-tijd!

Het weekend zit er weer op, de schoolbanken gaan weer open en ook de oefenwedstrijden zijn gespeeld. We staan aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen en we staan te popelen om onze favoriete clubs weer voor punten te zien spelen. Voor het zover is, staat alleen wel eerst de Nations League voor de deur. Welkom bij de beste voetbaluitzendingen van deze week.



Maandag 31 augustus 



Op de laatste dag van augustu
s hebben we als Nederlandse voetbalfans allen een belangrijk agendapunt op de maandagmiddag. Er staat namelijk een persconferentie van het Nederlands elftal op de planning. Natuurlijk blijft het daar niet bij, want de avond heeft nog meer programma’s die je niet wil missen!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 31 augustus hieronder:


15.25 uur op FOX Sports 1: Persconferentie Nederlands elftal, 18.35 uur op FOX Sports 1: Luuk de Jong over heldenrol in EL-finale, 20.00 uur op FOX Sports 1: De Graafschap – FC Den Bosch


Iets voor half vier schakelen we collectief in op FOX Sports 1 maandagmiddag. Dan is de persconferentie van het Nederlands elftal. Hierin zal interim-bondscoach Dwight Lodeweges zijn keuzes voor de selectie in de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië toelichten. 



Nederland begint de Nations League 2020/2021 in Poule A. Dit betekent dat het op termijn uit kan komen tegen landen als Duitsland, Spanje en Frankrijk. Voor de groepsfase van de poule betekent het voor Nederland vooral dat er gelet moet worden op Bosnië-Herzegovina, Italië en Polen.



De avond luiden we in met Luuk de Jong die vertelt over de Europa League-finale die in augustus gespeeld werd. Met Sevilla won de Nederlander de titel en in de wedstrijd had hij een sleutelrol. Zijn rol en de wedstrijd zelf bespreekt hij in een interview op FOX Sports. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie: De Graafschap – FC Den Bosch.




Dinsdag 1 september



Na een toffe maandag om augustus mee af te sluiten, beginnen we september met een rustige dag. Halverwege de middag kun je naar een preview van de Nations League kijken om je voor te bereiden op later in de week, gevolgd door een special over Ruud Gullit aan het begin van de avond. De dag sluiten we af met een special van Utrecht TV op FOX Sports 2.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 1 september hieronder:


14.50 uur op Ziggo Sport: UEFA Nations League Preview, 18.30 uur op FOX Sports 1: Special PSV TV: Top 40 Goals Ruud Gullit, 19.00 uur op FOX Sports 2: Special FC Utrecht TV: Ambitieuze Abraham


Woensdag 2 september



Met een matige woensdagavond wordt de week gebroken. Zonder nieuwe wedstrijden op het programma hebben we het in plaats daarvan te doen met een aantal toffe documentaires. Zo kun je de carrière van de legendarische Kaka uitpluizen op Ziggo Sport en wordt laat op de avond ook Paul Gascoigne nader bekeken. Bij FOX Sports wordt Luuk de Jong juist in het zonnetje gezet.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 2 september hieronder:


16.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Football Greatest Kaka, 17.30 uur op FOX Sports 1: DOC: De weg van Luuk, 22.00 uur op Ziggo Sport: Gascoigne


Donderdag 3 september



Eerder in de week merkte je al van alle kanten dat de Nations League weer aanstaande was en op donderdag 3 september gaat deze internationale competitie dan ook weer van start. Op donderdagavond schakelen we over naar Ziggo Sport voor de Nations League Switch op Ziggo Sport. Hierin wordt één wedstrijd als basis genomen, maar worden alle hoogtepunten uit de andere wedstrijden ook in de uitzending gefietst.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 3 september hieronder:


19.30 uur op FOX Sports 1: Almere City FC – MVV, 20.15 uur op Ziggo Sport: UEFA Nations League Switch, 20.35 uur op Ziggo Sport: UEFA Nations League: Duitsland – Spanje



Vrijdag 4 september



Met het einde van de week staat tevens één van de mooiste uitzendingen van de week op de planning. Het Nederlands Elftal komt vanavond namelijk in actie. Naast de pot voor Hollandse glorie zijn er echter nog meer wedstrijden om te spelen. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 4 september hieronder:


18.00 uur op FOX Sports 1: Jong Wit-Rusland – Jong Oranje, 20.35 uur op Nederland 1: NOS Voetbal Nations League, 20.35 uur op Ziggo Sport: UEFA Nations League: Italië – Bosnië-Herzegovina


Voordat het Nederlands elftal in actie komt, mag eerst het talententeam aan de bak. Jong Oranje speelt namelijk een kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit-Rusland om zich te plaatsen voor het EK in 2021. Met talenten als Myron Boadu, Calvin Stengs en Per Schuurs is er meer dan genoeg talent om het ver te schoppen. Of dit uiteindelijk ook lukt zal vrijdagavond moeten blijken.



Nadat Jong Oranje klaar is, mag het Nederlands Elftal ook aanleggen voor een mooie pot. Polen is de tegenstander en de vraag is of Nederland hier overheen kan walsen. Oefenmeester Ronald Koeman heeft immers zijn biezen gepakt om bij FC Barcelona te coachen. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges zal de klus dan ook moeten klaren met een fitte selectie die in het verleden heeft bewezen flink wat in zijn mars te hebben.



Wie de Nederlandse trots geen balletje wil zien trappen, kan natuurlijk ook de toekomstige tegenstanders in de gaten houden. Italië speelt immers ook op de avond en wel tegen Bosnië-Herzegovina. De wedstrijd begint precies op dezelfde tijd.

Kijk jij uit naar de interlandperiode?

  • Ik wel
  • Ik niet
40+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
77+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
37+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
27+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
252+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
99+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
163+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
64+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
90+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
470+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
199+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
297+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
868+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
169+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8623+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1968+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3288+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
612+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
976+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie