Ruud Boymans stopt definitief met voetballen

Foto: Ruud Boymans stopt definitief met voetballen

Ruud Boymans was best een verdienstelijke spits in de Eredivisie (bij AZ en FC Utrecht) en de Keuken Kampioen Divisie (bij Willem II). Blessures gooiden roet in het eten, maar de aanvaller hoopte nog eventjes bij Quick Boys te kunnen spelen in de Tweede Divisie. Ook daar ging het echter mis, en nu stopt hij ermee.

Op de website van zijn club vertelt Boymans: “Met pijn in mijn voetbalhart heb ik de knoop moeten doorhakken. Na drie jaar revalideren hoopte ik m’n comeback te maken, maar deze blessure blijkt de nekslag. Weer een onzeker en lang revalidatietraject ingaan met in het achterhoofd de wetenschap dat de kans op herstel twijfelachtig is, dat trek ik niet meer. In de relatief korte tijd dat ik hier ben geweest, heb ik veel respect gekregen voor de trainer, het team en alle mensen bij deze mooie club.”

Hij gaat verder: “Zij verdienen een goede en waardige vervanger in de spits. Door deze beslissing hoop ik die zoektocht wat makkelijker te maken voor de clubleiding. Ik wil iedereen bedanken en Quick Boys alle succes toewensen in het komende seizoen.”

Bestuurslid selectievoetbal Gert Pluimgraaff reageert: “Helaas heeft Ruud in de tweede week van de voorbereiding een blessure aan zijn knie opgelopen. Helaas blijkt de schade dermate ernstig dat Ruud voor zichzelf de moeilijke maar nagenoeg onvermijdelijke beslissing heeft moeten nemen om ermee te stoppen. Dat vinden wij natuurlijk heel jammer, met name voor Ruud zelf. Uiteraard respecteren wij zijn beslissing volledig.”

Triest?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
123+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie