Kieft: “Hij heeft het vak van keeper echt naar een next level gebracht”

Foto: Kieft: “Hij heeft het vak van keeper echt naar een next level gebracht”

Wim Kieft is zeer onder de indruk geraakt van Bayern München, dat de Champions League veroverde door met 1-0 van Manchester City te winnen. De oud-voetballer deelt vooral complimenten uit aan doelverdediger Manuel Neuer.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij allereerst: “Nog even terug naar Bayern München, dat op dit moment het ultieme voetbal speelt. Ze slopen een tegenstander langzaam en inderdaad geven ze kansen weg. Benut je die niet, dan ben je bezig aan een kansloze missie zoals PSG. Je hoort vaak dat ze in zo’n hoog tempo spelen en dat is ook zo. Er zijn meer ploegen die dat spelen, maar Bayern koppelt dit aan individuele kwaliteiten waarmee ze het verschil maken. Terwijl een club als PSG helemaal parasiteert op individuele kwaliteit en als die niet thuisgeven, heeft die ploeg niets om op terug te vallen.”

Waarna Kieft zich op de goalie richt: “Overigens kunnen ze bij Bayern altijd nog terugvallen op keeper Manuel Neuer, die heeft het vak van keeper echt naar een next level gebracht. Zijn houding, hoe hij bewust met z’n armen en benen werkt, die techniek maakt het voor een aanvaller niet gemakkelijker. In een één-tegen-één situatie bepaalt hij met z’n opstelling het gedrag van de aanvaller. Een zeldzame kwaliteit, waarmee hij Bayern in de finale een enkele keer behoedde voor noodlottige tegendoelpunten.”

Heeft hij gelijk over Neuer?

  • Zeker
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie