Kieft: ‘Meer verwacht van Myron Boadu’

Foto: Kieft: ‘Meer verwacht van Myron Boadu’

AZ won afgelopen woensdagmiddag in de voorronde van de Champions League van Viktoria Plzen met 3-1 na verlenging, maar het spel van de Alkmaarders viel niet mee. En Calvin Stengs en vooral Myron Boadu deelden in de malaise.

Wim Kieft schrijft vandaag in zijn column in De Telegraaf: “Het verwachtingspatroon bij Boadu en Stengs ligt anders dan vorig seizoen. Ze hebben het geweldig gedaan, geselecteerd voor Oranje, ze horen en lezen de geruchten dat grote clubs belangstelling tonen en die druk leek er op te zitten bij ze.”

De oud-voetballer richt zich op de spits: “Boadu is het klassieke verhaal waar iedere spits mee te maken krijgt. Als hij eenmaal scoort, dan zal de druk van het moeten scoren wegvallen. Toch verwacht je dat Boadu ook in deze fase van meer waarde is voor AZ dan wat hij tot nu toe laat zien. Hij speelde slordig, zonder vertrouwen, onhandig aan de bal en miste toch te gemakkelijk enkele kansen. Het laatste is niet iets exclusiefs, want eerder in de week faalden Neymar en Kylian Mbappé ook hopeloos in de finale van de Champions League.”

“Maar voor Boadu wordt dit een bepalend jaar”, sluit Kieft af. “Ontwikkelt hij zich door, stoot hij werkelijk door als spits naar een hoger niveau of bezwijkt hij onder de druk? Bij Stengs kon je zien dat hij nog geen enkele wedstrijd had gespeeld en de omstandigheden waren niet in zijn voordeel met die verschrikkelijke wind, dat stadion in de steigers en het veld. Dan speelt Stengs ook nog tegen de zijlijn aan. Toch liet hij een paar keer in een flits zijn inzicht zien en z’n kwaliteiten met zijn balaannames.”

Boadu slecht?

  • Zeg dat wel
  • Nee hoor
157+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie