FC Utrecht leent Nick Venema uit aan NAC Breda

Foto: FC Utrecht leent Nick Venema uit aan NAC Breda

Nick Venema heeft zich per direct bij de selectie van Keuken Kampioen Divisie-ploeg NAC Breda gevoegd, dat de jonge spits een jaartje mag lenen van FC Utrecht. De 21-jarige aanvaller traint vandaag al mee met de ploeg van oefenmeester Maurice Steijn.

Op de officiële website schrijft NAC: “Aankomend seizoen speelt Nick Venema in het geel-zwart van NAC. De Parel van het Zuiden huurt de 21-jarige aanvaller tot het einde van seizoen 2020/2021 van FC Utrecht. Nick sluit vandaag direct aan bij de groepstraining.”

De club vervolgt: “Nick Venema speelt al sinds 2014 bij FC Utrecht, waar hij een deel van de jeugdopleiding doorliep. Op 17-jarige leeftijd maakte de voorhoedespeler zijn debuut voor Jong FC Utrecht in het Rat Verlegh Stadion. Na 72 minuten op de klok mocht hij invallen voor Rodney Antwi. Afgelopen seizoen werd Venema verhuurd aan Almere City, waar hij 25 wedstrijden speelde. Ondanks dat Nick pas 21 jaar is, heeft hij al 111 officiële wedstrijden op zijn naam staan waarin hij 49 wist te scoren.”

Steijn is blij met de komst van Venema: “Nick is een jonge, enthousiaste aanvaller die op meerdere posities voorin inzetbaar is. Al denk ik dat hij vanaf de flank het gevaarlijkst kan zijn. Daarnaast is het een aanvaller die makkelijk goals maakt.” De spits zelf reageert: “Ik ben blij dat ik voor een fantastische club als NAC mag spelen. Natuurlijk met een geweldige aanhang, die hopelijk snel weer met veel naar het stadion mogen komen. Daarnaast hoop ik dat ik belangrijk kan zijn voor het team en voor de club!”

Goede spits voor NAC?

  • Zeker
  • Mwah…
48+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie