‘Zeer verrassende club wil Guardiola-droom met Messi dwarsbomen’

Foto: ‘Zeer verrassende club wil Guardiola-droom met Messi dwarsbomen’

Jarenlang leek het ondenkbaar dat Lionel Messi FC Barcelona zou kunnen verlaten, maar deze zomer zou het er weleens echt van kunnen komen. De Argentijnse ster heeft dinsdagavond aan het bestuur van zijn club officieel laten weten dat hij wenst te vertrekken en daarvoor beroept hij zich op een speciale clausule in zijn contract. 

Die zou hem moeten toelaten om transfervrij te vertrekken nu het seizoen ten einde is, al betwisten ze dat bij Barça nog. Manchester City zou wel al zijn zinnen gezet hebben en zelfs al de onderhandelingen met vader Messi aangeknoopt hebben. En dat het de Engelsen echt menens is om Messi binnen te halen, blijkt uit het feit dat ze zelfs al een plan B klaar zouden hebben. 

Als Messi dan toch niet gratis kan vertrekken uit Camp Nou, zouden ze volgens Braziliaanse media al een bod klaarhebben om Barça te overtuigen. De Catalanen zouden immers de komst van Gabriel Jesus wel zien zitten en City zou bereid zijn om de Braziliaanse spits in de deal te betrekken. Ze zouden daarnaast ook nog eens 80 miljoen euro gaan overmaken aan Barcelona. 

UPDATE 20.35u 

Volgens Engelse bronnen zou Manchester City dus reeds contact hebben opgenomen met de vader van Messi. Echter is het nu al duidelijk dat The Cityzens niet de enige club zal zijn die in de markt is voor de beste speler ter wereld. Ook PSG en Inter Milaan worden nadrukkelijk genoemd, en ook de naam van Man Utd weerklonk hier en daar al. 

En volgens de Italiaanse transfergoere Tancredi Palmieri is het ook The Mancunians menens om Messi naar de Premier League te halen. Want net als dat bij City het geval zou zijn, zou ook United reeds contact hebben opgenomen met vader Messi. Aan de hand van de uitlatingen van de Gazzetta dello Sport-journalist willen ze op Old Trafford dus een stokje steken tussen een hereniging met Guardiola.

Maakt Man United kans?

  • Ja, denk het wel
  • Zeker niet
674+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie