Zien we Daley Blind nog terug bij Ajax?

Foto: Zien we Daley Blind nog terug bij Ajax?

Opnieuw gaan de alarmbellen af bij Ajax. Tijdens een oefenwedstrijd op dinsdagavond tegen Hertha BSC in de Arena gaat Daley Blind laat in de wedstrijd naar de grond. Hij wijst naar zijn borst en het publiek (dat in gelimiteerde mate weer mocht komen kijken) is oorverdovend stil. Iedereen vraagt zich af: hoe gaat het met Blind en komt hij er nog weer bovenop?



Inmiddels is er wat meer duidelijkheid over de situatie van de 30-jarige centrale verdediger bij Ajax. Naar omstandigheden voelt Blind zich goed. De dag na de oefenwedstrijd was hij zelfs alweer aanwezig op Sportcomplex de Toekomst. Hier wordt hij verder onderzocht en wacht hij voorlopig de uitslagen af voordat hij weer aansluit op het trainingsveld.



Defibrillator



Veel fans vragen zich af of dat laatste wel de juiste keuze is aangezien Blind in november ook al in elkaar zakte in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Uit het onderzoek dat daarna volgde bleek dat de centrale verdediger last had van een ontstoken hartspier. 

Een half jaar later leek het probleem opgelost: Blind kreeg een inplantbare defibrillator (IDC), een apparaatje dat vlak onder de huid wordt geplaatst en hartritmestoornissen vindt en verhelpt. Halverwege februari, keerde Blind weer terug in de basis van Ajax. ‘Ik voel me een veilig mens, heb totaal geen angst. Ik word continu gemonitord, tijdens trainingen en wedstrijden’, liet Blind destijds aan de NOS weten. Dat apparaatje ging tijdens de oefenwedstrijd met Hertha BSC af, waarna Blind van het veld werd gehaald.







Nouri-lessen



Bij velen zal het moment tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC ook voor flashbacks hebben gezorgd naar juli 2017. Toen werd Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen onwel. 
Na drie jaar is de jonge middenvelder uit zijn coma ontwaakt, een bedroevende situatie die voor de wedstrijd nooit voor mogelijk werd gehouden.”Appie zit in zijn rolstoel. Hij reageert. Hij is erbij, hij is onderdeel van de familie,” vertelt de familie van Nouri eerder dit jaar in een uitzending van De Wereld Draait Door



De tragedie van Nouri heeft bij Ajax voor de nodige alertheid gezorgd. Vandaar dat er rondom Blinds situatie in november 2019 adequaat en snel werd gereageerd. De medici zorgden er destijds voor dat Blind weer volledig hersteld was. Daar was de verdediger zelf ook van overtuigd. In interviews liet hij weten weer helemaal fit te zijn. Er was sprake van een honderd procent herstel.



Toch leek het noodlot toe te slaan voor Blind. Het is nog onbekend of het gaat om een hartinfarct of dat het apparaatje in zijn borst een verkeerd signaal doorgaf. Ajax doet er dan ook goed aan om zo uitgebreid mogelijk onderzoek te doen en de centrale verdediger de komende tijd wellicht wat langer aan de kant te houden. Bij het eerste voorval gaf Blind zelf ook aan dat er weinig tijd was om weer wedstrijdfit te worden voordat hij in februari weer het veld opstapte.







Toekomst Blind



Het is een toekomst die misschien niet in de plannen van oefenmeester Erik Ten Hag past, maar wel de juiste keuze als het op de gezondheid van Blind aankomt. Het voorval, waarvan niemand het ooit aan zijn ergste vijand zal wensen, komen de nieuwe klachten van Blind voor Ten Hag op een cruciaal moment.



Mocht Blind dit keer langer uit de roulatie zijn (of zelfs helemaal niet meer verder kunnen) doet Ten Hag er goed aan om voorzorgsmaatregelen te nemen. Als Blind, die tot nu toe een fantastische voorbereiding doormaakte, in het ergste geval wegvalt, moet er een vervanger komen. Devyne Rensch doet het ook goed in de voorbereiding, maar heeft nog maar weinig ervaring en zal niet zomaar het stokje van Blind over kunnen nemen. 



Transfermarkt

Martinez zou de positie eventueel op kunnen vullen, maar gezien de transfermarkt nog open is en het er naar uitziet dat linksback Nicolás Tagliafico de club ook nog gaat verlaten doet Ten Hag er goed aan om versterking in huis te halen. Zelfs als Blind later in het seizoen gewoon weer kan aansluiten, blijft het een verstandige keuze. 



Niemand wil de geliefde verdediger opjagen en Blind zal ongetwijfeld zorgvuldig luisteren naar de adviezen binnen de club. Om dan ten minste een reserve achter de hand te hebben, lijkt dan ook een verstandige keuze. Rust, luisteren naar het lichaam en eventuele ingrepen; die combinatie zal de sleutel tot herstel zijn voor publiekslieveling Blind.

Moet Blind doorgaan bij Ajax?

  • Absoluut!
  • Hij moet naar zijn lichaam luisteren.
  • Direct stoppen
2186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
14+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
200+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
36+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
85+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
113+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1530+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
183+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
95+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
224+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
105+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
65+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
409+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8350+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3170+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1100+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
781+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
588+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
343+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
217+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie