‘AZ-entourage is een Champions League-wedstrijd onwaardig’

Foto: ‘AZ-entourage is een Champions League-wedstrijd onwaardig’

Het AFAS Stadion staat nog altijd in de steigers, maar is vanmiddag wel het strijdtoneel als AZ het in de tweede voorronde van de Champions League opneemt tegen Viktoria Plzen. De Telegraaf vindt het allemaal wat treurig aandoen.

De krant schrijft namelijk op woensdag: “De wedstrijd uit de tweede voorronde van de Champions League, met Viktoria Plzen als tegenstander, zal worden gespeeld achter akelig lege coulissen, die ook nog eens verbouwd worden. Dat is jammer voor AZ, aangezien het voetballers in de ploeg herbergt die gedijen voor stampvolle tribunes. Uit of thuis, het maakt de discipelen van Arne Slot niet uit. Neem de galavoorstellingen op verplaatsing van afgelopen seizoen, toen de Alkmaarse equipe, die nogal wat showbinkies herbergt, de stadions van PSV, Feyenoord en Ajax muisstil speelde. Het voetbal van de Slot Express was een genot om naar te kijken en de showbinkies speelden zich in de picture.”

In het hier en nu loopt het eigenlijk voor geen meter bij AZ… “In de voorbereiding op het nieuwe seizoen bleek dat die helden sfeergevoelige spelers zijn. Spelers die gewend zijn om het publiek te vermaken. Maar op een handjevol getrouwen na viel er in de naargeestig lege stadions weinig te vermaken. Natuurlijk moet je als topvoetballer, zoals dat in jargon heet, de motivatie uit jezelf zien te halen. Ga d’r maar aanstaan in de bouwput die het AZ-stadion momenteel door de ingrijpende verbouwing is.”

De Alkmaarders hebben geen keus en zijn al blij dat ze weer van het AFAS Stadion gebruik mogen maken: “Maar met alle respect: het stadion met al die stellages en steigerpijpen ziet er niet uit, een Champions League-wedstrijd onwaardig. Ook al bevindt het elitetoernooi zich nog in de aanloopfase. Om het hoofdtoernooi te bereiken, moet AZ nog twee voorrondes én de play-offs door zien te komen.”

Vind jij het ook treurig?

  • Ik wel
  • Ik niet
202+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie