KNVB worstelt met beladen duel Jong Oranje

Foto: KNVB worstelt met beladen duel Jong Oranje

De KNVB worstelt met de onzekere situatie in Wit-Rusland. Jong Oranje speelt over anderhalve week een wedstrijd in dat land en de voetbalbond vreest voor de veiligheid van de talenten.

De Telegraaf schrijft: “Naast de code oranje voor Wit-Rusland vanwege het coronavirus baart vooral de politieke instabiliteit in het land de Nederlandse voetbalbond zorgen met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijd op 4 september tussen Jong Oranje en hun Wit-Russische leeftijdsgenoten. Dictator Alexander Loekasjenko ligt zwaar onder vuur bij zijn bevolking na gemanipuleerde verkiezingen.”

“Om de macht te behouden deinst de autoritaire leider er niet voor terug om demonstraties met harde hand en geweld de kop in te drukken. Zolang de overheid geen negatief reisadvies afgeeft voor Wit-Rusland is de KNVB vanuit de UEFA verplicht om de officiële kwalificatiewedstrijd te spelen in het Torpedo Stadion in Zhodino, een plaatsje vijftig kilometer ten oosten van Minsk. Volgens de Wit-Russische voetbalbond staat niets de wedstrijd in de weg”, zo voegt de krant toe.

De KNVB blijft de situatie evenwel dagelijks monitoren. Een woordvoerder legt uit: “We nemen geen risico. Veiligheid en gezondheid van onze spelers en staf staan altijd voorop. Daarom zijn we ook voornemens om aanvullende voorzorgsmaatregelen te nemen zoals een korter verblijf, een chartervliegtuig en een veiligheidscoördinator.”

Moet dit duel doorgang vinden?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
98+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie